Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2010. 16:30:50
NISKO RASLINJE

Lokalizirani požari kod Dugog Rata, Kaštela i Trilja

Svi požari izbili su jutros ili u rano poslijepodne, a vatrogasci su uz pomoć kanadera pravovremeno reagirali

požar dugi rat
požar dugi rat (Maja Prgomet/Cropix)

Požari kod Dugog Rata, iznad Kaštel Novog i kod Trilja su lokalizirani, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte Divulje Državne uprave za zaštiti i spašavanje (DUZS).

Požar otvorenog prostora kod Dugog Rata, predio Orij - Jesenice, u kojem je izgorjelo 35 hektara trave i niskog raslinja, dojavljen je danas u 11,05 sati a lokaliziran u 13 sati. U gašenju požara sudjelovalo je 70 vatrogasca sa 20 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz mjesta Dugi Rat, Omiš, Podstrana, Gate i Kučiće. Pomoć iz zraka su im pružala dva helikoptera, dva kanadera i jedan air tractor.

Požar otvorenog prostora na području Gospe od Stomorije iznad Kaštel Novog, koji je dojavljen u 12.55 sati lokaliziran je u 13,30 sati. Izgorjelo je oko hektar trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovala 34 vatrogasca s osam vozila iz DVD-a Kaštela, Trogir, Gomilica, Mladost i Solin. Pomoć iz zraka su im pružala dva helikoptera i 1 kanader.

U 12,10 sati dojavljen je požar otvorenog prostora na području jugoistočno od Trilja, kod mjesta Nova sela. Požar je lokaliziran za 45 minuta. Izgorjelo je dva hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 35 vatrogasaca s osam vozila iz DVD-a Trilj, Lovreč, Zadvarje i Zagvozd. Pomoć iz zraka su im pružala 2 helikoptera. (hina/metro-portal)

27.08.2010. 16:30:50
http://metro-portal.hr/lokalizirani-pozari-kod-dugog-rata-kastela-i-trilja/46866/