Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2010. 00:46:00
SMRAD

Lokaliziran požar na deponiju kod Biograda, šire se neugodni mirisi

Vjetar smrad nosi prema Vranskom jezeru; dimljenje bi se moglo zaustaviti tijekom utorka

Požar
Požar (Neja Markicevic / CROPIX)

Požar koji je rano ujutro u ponedjeljak izbio na deponiju Baštijunski brig u blizini parka prirode Vransko jezero u većoj mjeri je lokaliziran, a vatrogasci se nadaju, ako im to dozvole vremenske prilike, da bi ga u utorak mogli u cijelosti lokalizirati i u većoj mjeri rješiti se dima i neugodnih mirisa.

Požar je zahvatio površinu oko šest hektara, a gasi ga 40-ak vatrogasaca sa deset vozila, rekao je večeras Hini zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Biograd Darko Banić.

Dodao je da su požar oko 14 sati lokalizirali u većoj mjeri i da nema opasnosti da bi se proširio izvan deponija. Vatrogasci trenutno požarište natapaju vodom, a na terenu su i građevinski strojevi koji požarište zasipavaju šljunkom i zemljom kako bi se spriječio dotok zraka.

"Otvorene vatre nema ali još ima dima kojeg vjetar nosi prema Vranskom jezeru", rekao je Banić. Nada se da će tijekom utorka sasvim prekriti površinu požarišta materijalom i zaustaviti dimljenje.

Prema podacima, kojima raspolaže Banić, turisti i stanovništvo su nezadovoljni zbog neugodnog mirisa dima ali zasad nisu zabilježena otkazivanja turističkih aranžmana.(hina/metro-portal)


20.07.2010. 00:46:00
http://metro-portal.hr/lokaliziran-pozar-na-deponiju-kod-biograda-sire-se-neugodni-mirisi/44790/