Metro-portal.hr

objavljeno 05.12.2013. 07:13:00
RECENZIJA

Lobox Business, pravi smartphone za uživanje

Velik, pouzdan, snažan ... Ukratko, mobitel koji bi svatko poželio pod borom, a kako je cijena izuzetno povoljna, ne treba čekati

Stvarno odličan poslovni mobitel
Stvarno odličan poslovni mobitel (Lobox)

LOBOX se vratio na velika vrata na hrvatsko tržište u segmentu pametnih telefona, a nakon što smo recenzirali Superior, došlo je vrijeme i za Business, velikog brata s ekranom od 5.5".

Što reći, mobitel je stvarno velik i pregledan, QHD ekran ove veličine daje vam mogućnost pregleda bilo koje web stranice bez ikakvih problema, imao taj portal mobilnu verziju ili ne. Uz to, na putu je sjajna zabava za nemirne klince na zadnjem sjedištu jer mogu mirno gledati crtiće ili filmove.

Snažni dual core procesor zavrtit će vam bilo koju aplikaciju, a ako stavite full HD film, vjerujte da ćete se ugodno iznenaditi kako to sjajno izgleda i zvuči. Naravno, dežurni ovisnik o serijama u redakciji odmah je izvadio svoju SD karticu, ugurao je unutra u trenu i zavukao se u kut redakcije da "ocijeni kvalitetu slike i tona", no pustili smo ga da odgleda samo jednu epizodu Breaking Bad prije nego što smo mu ga oduzeli.

Krenuli smo u grad provjeriti što sve može i potvrdili svoje mišljenje stvoreno još kod recenzije Superiora - Lobox ima sjajne kamera. Ova ima 8 MP i iako to zvuči malo u usporedbi s Lumiom, slika je sjajna, video također, a i veliki ekran pomaže u kadriranju.

Pravo veselje bilo je sjesti na kavu i priključiti se na Wi-Fi u kafiću, pa u miru pregledati mailove a da ne moramo stalno povećavati sliku na ekranu i gubiti se u moru poruka. Sve je veliko, pregledno i jasno, a virtualna tastatura odgovara i ekipi s malo jačim, muškim prstima koji neće svako malo pritisnuti krivo slovo. 

Moćnu mašinu goni Android 4.1 Jelly Bean bez ikakvih problema, a najbolji dio je oprema - uz standardni punjač koji je ujedno i USB priključak, dobivate slušalice pristojne kvalitete, dvije baterije od 3.000 mAh i zaštitnu maskicu koja se preklapa preko ekrana.

Da odmah razjasnimo još jednu stvar - baterije su velikog kapaciteta, ali bogami i drže više nego pristojno, mi jednu nismo uspjeli iscijediti tijekom cjelodnevnog maltretiranja telefona koji je stoički podnio sve, izdržavši testiranje besprijekorno. Kolega je Breaking Bad gledao duboko u noć u krevetu i donio ga ujutro s priličnom količinom struje u prvoj bateriji, drugu nismo ni dirali.

Sve se standardno lagano mijenja, jer postoje utori na donjem dijelu mobitela, tako da vam ne treba nož ili puno sreće da mobitel otvorite i zamijenite bateriju, SD karticu ili masku. Jednostavno zamijenite kao da to radite svaki dan pet puta (mi jesmo, naravno, par raznih SIM-ova i SD kartica).

Sve u svemu, kako smo i napisali u podnaslovu, ovaj stroj koji neodoljivo podsjeća na Samsung Galaxy Note svatko bi rado pronašao pod borom, pa svratite na stranice Loboxa, pronađite prodajna mjesta i nabavite si jedan - omjer cijene i kvalitete je uvjerljivo najbolji za mobitel te veličine.

Specifikacije:

  • Dual core procesor
  • 8Mp kamera
  • 1GB RAM
  • 8GB ROM
  • QHD 5.5" ekran 
  • Android 4.1 Jelly Bean
  • Full HD gledanje i snimanje slika i videa
  • Dual-sim
  • 2*3000 mAh baterije
  • Maskica 
  • Podržani razni formati poput DIVX HD,Xvid,Bluetooth,3G,Wi-Fi,GPS,MP3 i sl.
  • 05.12.2013. 07:13:00
    http://metro-portal.hr/lobox-business-pravi-smartphone-za-uzivanje/81983/