Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2011. 12:17:38
MALI POGON

L'Kok i Threesome ovoga vikenda u Malom pogonu Tvornice

Šibenski žestoki rockeri i beogradski surf punkeri dobar su izbor za ljubitelje oštrijeg zvuka

Fotografija vijesti

L'kok je šibenski bend i stvara isključivo autorske pjesme. Glazba koju svira sastav sadrži čvrsti ritam, robusne bas dionice, grube gitarske riff-ove potpomognute ekspresivnim vokalom.

Bend djeluje od travnja 2010. god. te se do sada bavio sviranjem na festivalima i raznim samostalnim koncertima. Od festivala izdvajamo: ST@rt ( Split ) , HGF ( Zabok), Desant na Drvar ( B i H ), KRV (Kaštelanske Rock večeri ), Truss ( Vodice ) i Terraneo ( Šibenik ).

Band su: Roko Frleta - vokal; Ante Prgin - gitara,vokal; Viktor Grgas-Grando - bubnjevi; Saša Rogulić-Roga - bass,vokal.

L'kok nastupa u Malom pogonu u petak, 16. rujna, upad je do tada 20 kn, a na dan koncerta 25.

Poslušajte njihovu pjesmu Strah ili pogledajte kako zvuče uživo:

U subotu nastupaju Threesome, surf punk trio iz Beograda nastao početkom 2010 godine. Svirajući u raznoraznim beogradskim bendovima, Uroš, Jovana i Petar su nakon više godina druženja odlučili zasvirati zajedno, ali pod uvjetom da to bude nešto što do tada nisu svirali. Ovaj eksperiment je nakon nekoliko proba proizveo trenutni zvuk benda. Nakon prva dva nastupa dobili su poziv za Mikser festival, gdje su imali priliku nastupati pred preko tisuću ljudi. Snimaju prvi EP za SuperSizeShe, beogradski indie label. Dobili su jako dobre recenzije u regiji, pa i u Americi.

U ljeto iste godine su izabrani u uži izbor od 400 bendova na banjalučkom Demo Festu gdje su i pobijedili. Kao nagradu dobili su besplatno snimanje albuma i video spota. Nakon kraće pauze za vrijeme koje su radili nove pjesme, Threesome se vraćaju nastupima. Slijedi nekoliko nastupa širom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Početkom 2011. godine muzički portal Popboks ih proglašava najboljim novim bendom.

Threesome pakiraju opremu i odlaze u zagrebački studio Kramasonik kako bi započeli snimanje prvog albuma pod nazivom "Adriatica". Dvanaest pjesama, koje su već predstavljene pred publikom na ovogodišnjem EXIT festivalu, pojavio se na pločama 29.7, kada će bend promovirati svoj prvi album i spot na Demo Festu, ovoga puta u revijalnom djelu.

Promocija albuma je već počela, a nastavlja se ovoga ljeta na Jadranskom primorju, gde je Threesome uspio obići 8 gradova u 3 zemlje.
Potrudite se da ne propustite njihov nastup u vašoj blizini, kao i priliku da zgrabite 1 primjerak njihovog prvog LP-ja.

Upad na Threesome je 25 kunića, na dan koncerta 35.


13.09.2011. 12:17:38
http://metro-portal.hr/lkok-i-threesome-ovoga-vikenda-u-malom-pogonu-tvornice/63167/