Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2009. 13:45:13
ATP INDIAN WELLS

Ljubičić odlazi zadovoljan iako je poražen od Murrayja

Na 30. rođendan nakon dva sata borbe Ivan je u četvrtfinalu s Murrayjem odigrao 5-7, 6-7 (6).

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Iako mu je Andy Murray "ugasio svijeće" na rođendanskoj torti, hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odlazi zadovoljan iz Indian Wellsa. Ljubičić je u četvrtak na svoj 30. rođendan nakon dva sata borbe izgubio u četvrtfinalu od Britanca Andyja Murrayja sa 5-7, 6-7 (6).

Ljubičić je pružio odličan otpor Murrayu, iako ga nije služio servis, imao je ispod 50 posto ubačaja prvoga servisa. Bio je to peti međusobni dvoboj Ljubičića i Murraya nakon kojega Britanac vodi sa 3-2. Ove godine susreli su se dva puta, a u oba slučaja bolji je bio Murray.

Plasmanom u četvrtfinale Ljubo je prekinuo "crni niz", jer je pri odlaska u SAD na tri turnira u nizu ispao u prvom kolu (Dubai, Marseille, Rotterdam).

"Servis me nije služio, ali svejedno sam odigrao dobar meč i mislim da su gledatelji mogli uživati. Kad podvučem crtu ispod svojih nastupa u Indian Wellsu, mislim da mogu reći da sam igrao odličan tenis. Sutra je novi dan i idem trenirati za turnir u Miamiju, koji je velika prilika da se dočepam novih bodova. Tamo sam prošle godine ispao u prvom kolu, pa nemam što braniti", zaključio je Ljubičić.

Rezultati teniskog ATP turnira u Indian Wellsu, četvrtfinale:

Andy Murray (VB/4) - Ivan Ljubičić (Hrv) 7-5, 7-6 (6)
Roger Federer (Švi/2) - Fernando Verdasco (Špa/10) 6-3, 7-6 (5)

(hina/metro-portal)

20.03.2009. 13:45:13
http://metro-portal.hr/ljubicic-odlazi-zadovoljan-iako-je-porazen-od-murraya/15850/