Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2010. 00:45:00

Ljubičić ispao u četvrtfinalu ATP-a u Umagu

"Ostao sam bez goriva, previše sam danas igrao", oizjavio je Ljubičić aludirajući na susret s Ivanom Dodigom; Ljubičića je izbacio Talijan Starace 4:6, 6:7(6)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u polufinale ATP teniskog turnira u Umagu. U dvoboju četvrtfinala nakon dva sata igre izgubio je od talijanskog tenisača Potitea Staracea 4:6, 6:7 (6).

"Ostao sam bez goriva, previše sam danas igrao, skoro četiri i pol sata, a kako me počelo boljeti rame i mišić u listu, da je meč otišao u treći set vjerojatno bi predao", kazao je Ljubičić. Ljubičić je jučer u Umagu na terenu bio sveukupno četiri sata i 23 minute jer je u prijepodnevnom programu nakon dva i pol sata igre je pobijedio Ivana Dodiga sa 4:6, 6:4, 6:2. U dvoboju protiv Staracea, koji je za razliku od njega jučer 2. kolo riješio za svega sat vremena, više nije imao dovoljno snage i svježine.

Ljubičić je loše otvorio susret i Starace je vrlo brzo došao do vodstva 5:1. Ljubičić je uzvratio nanizavši tri gema, a kod 5:4 je imao je i dvije break lopte za 5:5, no nije uspio spasiti set. U drugom setu je kod rezultata 4:3 oduzeo servis suparniku, a potom servirao za set. Imao je 30:0, no Starace je odigrao četiri sjajna poena i vratio izgubljeni servis. Odluka je pala u trinaestoj igri u kojoj je Ljubičić imao vodstvo 6:3 i tri set lopte, no Starace je nanizao pet poena i stigao do pobjede.

>> Davidenko nakon poraza: Uopće nisam bio na terenu

"Prvi dvoboj s Dodigom bio je iscrpljujući, završio sam sat vremena kasnije od sviju i već tada sam znao da će mi navečer po ovoj hladnoći trebati pobjeda u dva seta. Čak i kad sam gubio 1:5 u prvom setu i dalje sam sjajno osjećao lopticu i bio uvjeren da ga mogu stići, ali je Starace, nažalost, imao previše pogođenih crta. Možda sam mogao i trebao dobiti taj drugi set, ali bi to bilo lagano umiranje na terenu. Ne treba sve shvaćati tragično, ovaj današnji dvostruki program će mi itekako pomoći u nastavku sezone jer mi je nedostajalo mečeva", izjavio je Ljubičić, koji je zadnji puta prije četiri godine igrao dva dvoboja u jednom danu.

"Bilo je to polufinale i finale Chennaija, ali to je brza podloga i sve je jednostavnije. Na zemlji, po ovakvoj hladnoći i terenu na kojem skoro ne možeš izravno zabiti, dva meča u jednom danu su veliki problem", kazao je Ljubičić, koji je i lani ispao u četvrtinalu Umaga. (hina/metro-portal)


31.07.2010. 00:45:00
http://metro-portal.hr/ljubicic-ispao-u-cetvrtfinalu-atp-a-u-umagu/45434/