Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2011. 16:51:00
"NI KIŠA, NI SNIJEG.."

Ljubavno pismo dostavljeno 53 godine prekasno

Muškarac iz Indiane napokon će primiti ljubavno pismo od djevojke koja mu je kasnije postala supruga, poslano 1958. godine, s 53 godine zakašnjenja

Fotografija vijesti

Pismo su neočekivano pronašli u prostorijama jednog sveučilišta u toj Pennsylvaniji ranije ovog mjeseca. Situaciju je dodatno zakomplicirala i činjenica da je naslovljeno na Clarka Moora, koji je od tada promijenio svoje ime u Muhammad Siddeeq, što je otežalo pronalaženje osobe kojoj je pismo upućeno.

Prijatelj gospodina Siddeeqa vidio je njegovo nekadašnje ime u prilogu o pismu koje je napravila lokalna TV postaja te je kontaktirao poštanski ured. Danas 74-godišnji Muhammad rekao je kako bi radio želio pročitati pismo, iako se u međuvremenu rastao od supruge.

Pismo je prije desetak dana misteriozno pristiglo na sveučilište California University u sjeveroistočnoj Pennsylvaniji. Naslovljeno na gospodina Moora, u njemu se nalazi tekst na dvije stranice, potpis „zauvijek tvoja Vonnie" i markica na koju je udaren pečat od 20. veljače 1958. godine.

Gospodin Siddeeq, umirovljeni učitelj koji danas živi u Indianapolisu, rekao je kako je ostao šokiran nakon što su ga kontaktirali sa sveučilišta. „Mi u Americi imamo sustav u kojem, kad je nešto naslovljeno na vas i to pronađu, doći će do vas, ma koliko vremena prošlo. To je jednostavno predivno." rekao je za lokalnu TV postaju WTAE.

Rekao je kako su se on i njegova tadašnja djevojka dopisivali dok je studirao u Pennsylvaniji. Nakon što je diplomirao, vjenčali su se i dobili četvero djece. Priznaje i kako je romantika nekoć bila potpuno drukčija nego danas, bez kompjutera, mobitela i Interneta, pisanje pisama bilo je jedini način da s nekime ostanete u kontaktu.

Iako je u početku imao podijeljene osjećaje oko pisma budući da su on i Vonnie sada rastavljeni, rekao je kako ipak smatra da je pismo testament iskrenosti, interesu i nevinosti toga vremena.

Iz sveučilišta su poručili kako bi mu pismo i majica s logom fakulteta trebala na pravu adresu stići ovaj tjedan.

18.07.2011. 16:51:00
http://metro-portal.hr/ljubavno-pismo-dostavljeno-53-godine-prekasno/61425/