Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2009. 14:18:23

Ljubavni jadi Hrvata

Jedini umjetnički muzej prekinutih veza uspješno gostuje po svijetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Karmen Mrkić, CROPIX)

Muzej prekinutih veza koji čuva uspomene na bivše ljubavne veze, hrvatski umjetnički projekt koji je do sada ostvario desetak gostovanja u gradovima Hrvatske i Europe, predstavlja se i u Singapuru, izvijestila je danas tvrtka Hulahop za filmsku produkciju i usluge u kulturi.

Muzej je svoja vrata otvorio singapurskoj publici 7. siječnja u sklopu M1 Singapore Fringe Festivala i privukao veliki broj posjetitelja i predstavnike medija, stoji u obavijesti.

Podsjeća se kako je, od osnutka prije dvije godine, vijest o muzeju koji "liječi srca" pobudila veliki interes javnih glasila u međunarodnim razmjerima, te je uz IBN i Reuters vijest o "jedinstvenoj riznici emotivne materijalne i nematerijalne baštine" popratilo više od 150 televizijskih postaja uključujući CNN, NBC, BBC, RAI, stotinjak dnevnih i tjednih novina, te tisuće mrežnih portala diljem svijeta.

Na Valentinovo, 14. veljače, Muzej će gostovati u San Franciscu, a uskoro će se objaviti i tiskano izdanje sa sto izložaka i intimnih priča prikupljenih na gostovanjima diljem Europe.

Muzej prekinutih veza prvi je put predstavljen na 40. Zagrebačkom salonu primjenjene umjetnosti i dizajna 2006. Njegov se postav stalno mijenja jer publika donosi predmete i uspomene koje ih vežu za bivše ljubavi. (hina/metro-portal)

13.01.2009. 14:18:23
http://metro-portal.hr/ljubavni-jadi-hrvata/14138/