Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2020. 17:14:00
COOL

Ljeto u MSU - Mile Kekin

Na Ljetu u MSU, Kekin će prvi put izvesti i svoju novu, kako kaže „ borbenu pjesmu o sretnim ljudima".

Mila na krovu MSU
Mila na krovu MSU (Arhiva)

Frontmen jednog od naših najpoznatijih bendova, Hladnog piva, i jedan od najznačajnijih autora regije, Mile Kekin, nastupa na trećem koncertu ovogodišnjeg Ljeta u MSU. Dvije godine intenzivnog rada rezultiralo je drugim solo albumom na kojem se nalazi 10 pomno biranih i vrhunski odsviranih pjesama.

Mile Kekin o svom novom albumu rekao je: „Album Kuća bez krova zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda. Počinje naslovnom Kućom bez krova u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom Atlantida, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto „dobronamjerno, primjereno i pozitivn", a želja mi je da takve emocije stignu i do publike."

Autorski i dijelom autobiografski album „Kuća bez krova" nastao je pod palicom jednog od najboljih domaćih producenata Denisa Mujadžića Denykena. Na Ljetu u MSU, Kekin će prvi put izvesti i svoju novu, kako kaže „ borbenu pjesmu o sretnim ljudima". Za tu priliku pridružit će mu se i jazz pjevačica Maja Rivić iz Mimika Orchestra.

Uz izložbu , u 18 sati u dvorani Gorgona, očekuje vas i performans Sevdah Body umjetnice mersiha messihe, a u 19 sati u foajeu MSU-a performans Karnevalski šator umjetnice Sonje Pregrad.

Također, već tradicionalno, u dvorani Gorgona MSU-a moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova MSU kina, a ovoga puta u 19 sati prikazujemo film Diego Maradona" redatelja Asifa Kapadia. Film donosi uvid i obrađuje više od 500 sati nikad prije viđenog arhivskog video materijala o jednom od najuspješnijih nogometaša u povijesti, Diegu Armandu Maradoni, koji je igrao za klub S.S.C. Napoli 80-ih godina prošlog stoljeća. Hvaljen od kritike i publike dokumentarac  „Diego Maradona" opisan je kao novi standard sportskog dokumentarizma koji prikazuje glavnog lika s neuobičajenom realnošću i dubinom, a prikazan je i na filmskom festivalu u Cannesu 2019. Film je nominiran za nagradu BAFTA za najbolji dokumentarni film, a ima i 5 nominacija za Britansku nagradu nezavisnog filma BIFA.

Ulaznice za multimedijalni program Ljeto u MSU 2020 - MILE KEKIN možete kupiti putem sustava EVENTIM i na recepciji MSU-a od utorka do subote od 11 do 18 sati i na dan koncerta do 21 sat. Broj ulaznica je ograničen, a cijena ulaznica za koncert plus još 3 dodatna popratna programa je 79 kn.

Preporučamo da ponesete svoju masku zbog poštivanja epidemioloških mjera.

MSU se pridržava svih preporuka za održavanje kulturnih programa i manifestacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a

Autorica umjetničkih akcija i performansa: Ana Škegro

Kustosice izložbe Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma: Vesna Meštrić i Snježana Pintarić

Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković

Asistentica producenta: Miranda Herceg

07.07.2020. 17:14:00
http://metro-portal.hr/ljeto-u-msu-mile-kekin/126138/