Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2018. 12:01:00
PROGNOZA VREMENA

Ljeto nam se vraća

Idući tjedan u unutrašnjosti i dalje pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom i nižim temperaturama, ali dnevne će dosizati i 30 stupnjeva

Ljeto ipak nije otišlo...
Ljeto ipak nije otišlo... (Arhiva)

Prognoza vremena za sljedeći tjedan mogla bi vam se svidjeti - slijede nam lijepi rujanski dani koji će biti povoljni za različite aktivnosti na otvorenome. Stabilno vrijeme donosi prostrana anticiklona koja zahvaća veći dio Europe i frontalne sustave drži daleko na sjeveru.

Stoga će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Poslijepodne će mjestimice biti umjerene naoblake, a ujutro je u Posavini moguća kratkotrajna magla. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 16, a poslijepodne oko 27.

U središnjim predjelima ujutro mjestimice kratkotrajna magla, danju pretežno sunčano, a sredinom dana ponegdje umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 13 do 15 stupnjeva, a najviša dnevna od 26 do 28.

Na zapadu Hrvatske sunčano, ponegdje uz malo oblaka, a ujutro po kotlinama gorskih predjela i unutrašnjosti Istre mjestimice magla. Na sjeverenom Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, podno Velebita lokalno i jača, a poslijepodne na otvorenome sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 10 u Lici do 20 na otocima, a poslijepodne u gorju do 27, na moru do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano, duž obale i vedro, a u unutrašnjosti Dalmacije ujutro lokalno može biti i kratkotrajne magle. Ujutro slaba do umjerena bura, a od sredine dana većinom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 27 do 30 stupnjeva.

I na južnom Jadranu sunčano i vedro. Ujutro bura, poslijepodne zapdnjak i sjeverozapadnjak, većinom slab i umjeren, a ponegdje i pojačan uz umjereno valovito more. Jutarnja temperatura oko 21 stupanj, a najviša dnevna oko 29.

Idući tjedan u unutrašnjosti i dalje pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar slab, u Slavoniji još povremeno umjeren sjeverozapadni, a u unutrašnjosti Dalmacije ujutro i bura. Ujutro razmjerno svježe, pogotovo po kotlinama, a dnevna temperatura u blagom porastu, pa će biti i vrlo toplo.

Na moru će i dalje prevladavati sunčano vrijeme, ujutro uz slabu do umjerenu buru, a poslijepodne većinom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji na jugu može biti i jak. Temperatura na Jadranu također u blagom porastu i u poslijepodnevnim satima će nerijetko biti vruće s oko 30 stupnjava.

09.09.2018. 12:01:00
http://metro-portal.hr/ljeto-nam-se-vraca/114238/