Metro-portal.hr

objavljeno 16.12.2009. 14:59:48
Smijeh bez granica

Lista najgledanijih videa s YouTubea 2009. godine

POGLEDAJTE VIDEO: Najpoznatija video stranica na internetu po prvi je put napravila listu najgledanijih klipova za jednu godinu

Snimke Susan Boyle na YouTubeu najgledaniji su materijal 2009. godine
Snimke Susan Boyle na YouTubeu najgledaniji su materijal 2009. godine (Getty Images)

Jedan od najpopularnijih video servisa na internetu YouTube redovita je stanica milijuna surfera diljem svijeta. Ove su godine ti isti surferi najradije gledali simpatičnu talentiranu pjevačicu, dezorijentiranog dječaka nakon posjeta zubaru, ples na jednom vjenčanju, itd.

Inače, na YouTube svake minute se stavi oko 20 sati novih video materijala, a 2009. je prva godina uopće za koju taj servis radi listu najgledanijih videa otkad je 2005. započeo s radom.

Listu je u srijedu objavio sam servis, a na njemu se nalaze snimke globalno najpopularnijih videa. No, razlike u gledanosti i videima postoje od zemlje do zemlje.

Inače, napravljena je i odvojena lista najpopularnijih video-spotova: na prvom mjestu je video pjesme „I Know You Want Me" rappera Pitbulla s 82 milijuna klikova. Slijedi Miley Cyrus s pjesmama „Climb" (oko 64 milijuna posjeta) i „Party In USA" (oko 54 miljuna).

Najtraženiji pojam, osim na Googleu, je „Michael Jackson".

Pa koji su to najgledaniji klipovi?

1. - Zna se, Susan Boyle, simpatična žena iz Škotske koja je opčinila svijet svojim glasovnim umijećem na britanskoj verziji Supertalenta (Britain's Got Talent). Njen je video pogledan preko 120 milijuna puta što je više od tri najgledanija videa iza nje ukupno.

 

2. - Čak 37 milijuna posjeta ostvario je filmić pod nazivom "David after dentist". Radi se o 7-godišnjem dječaku koji se oporavlja od posjeta zubaru nakon kojeg je postao dezorijentiran te se pita hoće li ikad više biti normalan.

 

 

3. - Treće mjesto zauzeo je klip ""JK Wedding Entrance Dance". Pogledajte elaboriranu plesnu koreografiju Jill i Kevina odrađenu trenutak prije čina vjenčanja. Oko 33 milijuna posjeta govori samo za sebe. Interes oko ovog videa pokazala je i kompanija Sony koja "posjeduje" pjesmu Chrisa Browna "Forever" na koju je par i plesao.

 

 

4. - Očekivano, trailer filma Mladi mjesec ("The Twilight Saga: New Moon") pogledan je 31 milijun puta i zasluženo je na 4. mjestu.

 

 

5. - Peto mjesto zauzeo je video Evian Roller Babies s 27 milijuna klikova. Tri različite verzije klipa u kojima bebe u pelenama izvode skejterske vratolomije uz zvuke hip-hopa.

16.12.2009. 14:59:48
http://metro-portal.hr/lista-najgledanijih-videa-s-youtubea-2009-godine/28695/