Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2013. 13:38:00
MA DA?!

Linić najavljuje rast u sljedećoj godini

Slavko Linić poručio je iz SAD da će sljedeća godina biti godina konstantnog rasta, unatoč skepsi gospodarstvenika

Linić opet priča bajke?
Linić opet priča bajke? (Arhiva)

Slavko Linić razgovarao je na redovitom godišnjem zasjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Washintgonu s predstavnicima financijskih institucija o ulaganju u kapital domaćih tvrtki kako bi se ojačala domaća proizvodnja i ubrzao gospodarski rast te ustvrdio da će 2014. napokon biti godina konstantnog rasta.

Hrvatsko izaslanstvo u Washingtonu, u kojemu su predstavnici Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke (HNB) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), tijekom redovne skupštine Svjetske banke i MMF-a jučer i danas susrelo se s pojedinim čelnicima tih institucija te s predstavnicima banaka važnih za financiranje u Hrvatskoj i s ostalim potencijalnim financijskim investitorima.

'Okosnica vladinih aktivnosti sada je ojačati kapital u privatnome sektoru i ubrzati privatizaciju kako bi se jače krenulo u proizvodnju i investicije. To je sada osnovni program našeg rada. Sastanke sa Svjetskom bankom i međunarodnim bankarima iskoristili smo da pokušamo osigurati fondove za ulaganje u kapital domaćih privatnih tvrtki', poručio je Linić.

 

 

13.10.2013. 13:38:00
http://metro-portal.hr/linic-najavljuje-rast-u-sljedecoj-godini/81023/