Metro-portal.hr

objavljeno 10.01.2013. 17:45:00
WOW!

Lincolnu čak 12 nominacija za Oscara

Nominacije su dobili i velikani tipa Spielberga za režiju i Robert De Niro za sporednu mušku ulogu

Daniel Day-Lewis kao  Lincoln
Daniel Day-Lewis kao Lincoln (Arhiva)

Lincoln je osvojio najviše nominacija ove godine, čak 12, no za vratom mu puše gotovo jednako uspješan Pijev život (Life of Pi) koji je prikupio 11 nominacija, a među jače zastupljenim filmovima su još Les Miserables, Zero Dark Thirty i Django Unchained.

Nominaciju za najboljeg glumca osvojiloi su: Bradley Cooper za ulogu u 'Silver Lining Playbook', Joaquin Phoenix za 'The Master', Daniel Day-Lewis za 'Lincolna', Denzel Washington za 'Flight', i Hugh Jackman za 'Les Miserables'.

Za najbolju glumicu nominirane su: Jessica Chastain za 'Zero Dark Thirty', Quvenzhané Wallis 'Beasts of the Southern Wild', Jennifer Lawrence 'Silver Linings Playbook', Naomi Watts 'The Impossible', i Emmanuelle Riva za 'Amour'.

Najbolju sporednu žensku ulogu imele su nominirane: Amy Adams za 'The Master', Sally Field za 'Lincoln', Anne Hathaway za 'Les Misérables', Helen Hunt za 'The Sessions' i Jacki Weaver 'Silver Linings Playbook'

Za najbolju mušku sporednu ulogu nominirani su: Alan Arkin za 'Argo', 'Robert De Niro za 'Silver Linings Playbook', Philip Seymour Hoffman za 'The Master', Tommy Lee Jones za 'Lincoln' i Christoph Waltz za 'Django Unchained'.

Nominaciju za najbolju režiju osvojili su Michael Haneke, Benh Zeitin, Ang Lee. Steven Spielberg i David O. Russell.

Pogledajte popis najbolje ocijenjenih filmova prošle godine

10.01.2013. 17:45:00
http://metro-portal.hr/lincolnu-12-nominacija-za-oscara/75903/