Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2014. 10:44:00
SJAJNO!

Lijep i sunčan vikend

Iako smo već debelo prebacili polovinu listopada, vrijeme nam ide na ruku - temperature su kao za malo hladnijih ljetnih dana

Uživajte dok možete, stiže pogoršanje
Uživajte dok možete, stiže pogoršanje (Arhiva)

Prognoza vremena za vikend svidjet će se svima koji su planirali zabavu na otvorenom, jer nas čekaju ugodno topli i sunčani dani.

U subotu će biti djelomice, a sredinom dana i poslijepodne pretežno sunčano. U kopnenom području ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla ili niski oblaci, a na sjevernom i dijelu srednjega Jadrana promjenjiva naoblaka i ponegdje malo kiše. Vjetar većinom slab, u istočnoj Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, na Jadranu prijepodne umjerena bura i istočnjak, a na južnom poslijepodne sjeverozapadnjak. Osjetno toplije od prosjeka. Najviša temperatura između 17 i 22, na Jadranu od 22 do 27°C.

Nedjelja donosi pretežno sunčano i osjetno toplije vrijeme od prosjeka za sredinu listopada. Ujutro i dio prijepodneva u većini kopnenih krajeva magla ili niski oblaci. Vjetar slab, a na Jadranu ujutro samo ponegdje umjerena bura. Jutarnja temperatura uglavnom između 5 i 10, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na Jadranu između 23 i 27°C.

No, takav će biti još samo ponedjeljak, a od utorka do kraja sljedećeg tjedna prognostičari nam najavljuju kiše i drastičan pad temperatura. Uživajte dok možete!


18.10.2014. 10:44:00
http://metro-portal.hr/lijep-i-suncan-vikend/87881/