Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2021. 09:01:00
ZANIMLJIVO :)

Lijek za sve je potpuno besplatan

Francuski psihijatar Emile Coue napravio je eksperiment na svojim pacijentima pomoću kojeg je htio dokazati kako vjera čini čuda

Tri puta dnevno...
Tri puta dnevno... (Arhiva)

Terapija ovog psihijatra sastojala se od izgovaranja samo jedne rečenice, i to 3 puta na dan. Rečenica je glasila: ''Svakim danom osjećam se sve bolje i bolje.''

Ono što je bilo važno je to da pacijenti nisu smjeli tu rečenicu izgovarati tek tako, već su je morali izgovarati što pozitivnije i sretnije.

Nakon samo mjesec dana izgovranja ove rečenice tri puta na dan, teško bolesni pacijenti su ozdravili, a nekima čak nije niti bila potrebna operacija.

Vaše misli su vaš život

Inače je ova teze potvrđena još iz doba velikog filozofa Paracelsusa koji je za vrijeme svog života tvrdio kako vjera čini čuda. A zapravo to i nije teško za shvatiti jer već i ptice na grani znaju kako je naše zdravlje rezultat naših misli i neizbježna je veza između fizičkog i mentalnog stanja kod ljudi.

Isto tako jedan od najvažnijih psiholoških zakona kaže da verbalno iskazivanje divljanja, ljubavi i empatije jača životnu energiju one osobe kojoj su upućeni, kao što i zle misli i riječi uvelike umanjuju životnu energiju osobe kojoj su upućene.

Više detalja pročitajte na blogu zenskisvijet.com

13.10.2021. 09:01:00
http://metro-portal.hr/lijek-za-sve-je-potpuno-besplatan/134630/