Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2017. 17:01:00
COOL

Lica Ilice, dio Pojekta Ilica

Kako je područje modnog dizajna unutar festivala Readymade Ilica obilježeno temom održivosti, izložba će se baviti metodom upcyclinga kao jednog od načina pristupanja toj problematici

Novosti iz Projekta Ilica
Novosti iz Projekta Ilica (Projekt Ilica)

Lica Ilice, segment Projekta Ilica, sastoji se od sakupljenih fragmenata razgovora sa znanim i neznanim stanovnicima Ilice, njezinim studentima, radnicima, obrtnicima, umirovljenicima i flaneristima. Šaljite nam svoje fotografije i pokažite nama i javnosti na koje sve načine, u kojim sve trenucima dana i koji sve ljudi čine Lica Ilice!

Fotografije nam možete slati ili e-mailom na info@projektilica.com ili ostavljanjem na našoj FB stranici.

Veselimo se suradnji s vama, stanovnicima Ilice.

Projekt Ilica raspisao je natječaj za izlaganje na izložbi "Upcycling "! Kako je područje modnog dizajna unutar festivala Readymade Ilica obilježeno temom održivosti, izložba će se baviti metodom upcyclinga kao jednog od načina pristupanja toj problematici.

Sve popularnija metoda ponovne upotrebe postojećih predmeta uz metode intervencije u cilju dodavanja novih vrijednosti, ili u potpunosti novih odjevnih komada, služi kao metoda mikro otpora modnoj industriji i njezinim uvriježenim načinima funkcioniranja koji negativno utječu kako na ljude, tako i na okoliš.

Cilj izložbe je, koristeći već postojeće odjevne predmete, ostvariti novu dizajnersku vrijednosti i potaknuti kreativno rješavanje problema unutar zadanih okvira te osvijestiti sudionike o mogućnostima doprinosa zajednici kroz ekonomično korištenje materijala za produkciju vlastitih radova i ideja.

Zadani odjevni predmet je klasična košulja, a natječaj je otvoren do 2.5.2017.
Organizaciju izložbe potpisuju Lucija Mandekić & Marko Mišković, a više informacija potražite na e-mail lucija.marko@projektilica.com

Festival Readymade Ilica započinje u petak, 5.svibnja 2017., a pripremili smo vam bogat program već za sam dan otvorenja:

KREIRAJMO ILICU / 11.00 - 15.00 / Ilica 69 / radionica
Pozivamo sve dionike kulturnih i kreativnih industrija, stanovnike Ilice, sve zainteresirane koji imaju kreativan, strateški, društveni ili aktivistički um i brojne ideje kako promijeniti postojeću situaciju da nam se pridruže na interaktivnoj radionici izrade idejnog rješenja modela upravljanja zapuštenim i neiskorištenim prostorima na Ilici.
Moderator: Matija Raos / Prijave za radionicu šaljite na: info@projektilica.com

NASTALO U ILICI / 19.00 / Ilica 124 / otvorenje izložbe
Organizator: Umjetnička organizacija OAZA

ČASOPIS READYMADE ILICA / 20.00 / Ilica 85 (Akademija likovnih umjetnosti) / prezentacija časopisa Readymade Ilica i razgovor s Ivanom Nikolić i Karolinom Rugle, urednicom časopisa 

ILICA / 21.00 / Ilica 85 (Akademija likovnih umjetnosti) / projekcija filma
autor dokumentarca „Ilica": Aleksandar Battista Ilić
izvršni producent i snimatelj: Antun Mezulić

GLAZBENI PROGRAM NA ILICI / 21.30 / Ilica 85 (Akademija likovnih umjetnosti) / STANK

26.04.2017. 17:01:00
http://metro-portal.hr/lica-ilice-dio-pojekta-ilica/104570/