Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2011. 09:11:08
VRUĆI RITAM...

Liburnia Jazz festival otvoren u Opatiji

Posljednjeg dana održat će se program Tribute to B.P - posvećen jazz velikanu Bošku Petroviću koji je preminuo ove godine

Fotografija vijesti
Koncertom mađarskoga benda E. K. Avenue, predvođenog pjevačicom Erikom Kertesz, na Ljetnoj pozornici u Opatiji otvoren je sinoć liburnijski festival jazza - Liburnia Jazz festival.

Nakon njih nastupili su na velikoj sceni još i kanadskiSoul Jazz Orchestra, osnovan 2002. godine u Ottawi.

Danas, 2. srpnja, na Ljetnoj pozornici će nastupiti skupina mladih slovačkih glazbenika, koji nastupaju pod imenom "The Illusions" te japanska pjevačica i klaviristica Hiromi sa svojim Trio Projectom. Posljednjega dana festivala, na ovoj sceni će nastupiti Oridano Gipsy Jazz Band a nakon njih Big Band HRT s gostima u programu nazvanom "Tribute to B.P." posvećenom Bošku Petroviću preminulom početkom ove godine.

Koncerti će se sva tri dana održavati i u nekoliko hotela te klubova u Opatiji gdje će nastupati domaći jazz glazbenici, među ostalima okupljenima u skupinama Denis Razz Quartet, Mangroove, mEmenTo, Punk Data ili pak Dixieland Band Čakovec i Big Band Samobor. Ukupno će biti izvedeno 17 koncerata na šest pozornica.

Posebnost ovog festivala je Jazz Boat, brod-ploveća pozornica koji će ploviti uzduž opatijske obale a na njemu će nastupati Denis Razz Quartet i The Mystic Rose Ensemble.

Liburnia Jazz festival je utemeljen 2001. godine u Lovranu a nakon dvije godine se preselio u Opatiju.

 

02.07.2011. 09:11:08
http://metro-portal.hr/liburnia-jazz-festival-otvoren-u-opatiji/60849/