Metro-portal.hr

objavljeno 22.01.2012. 17:26:58
PROSVJEDI

Libijci prisilili potpredsjednika NTC-a da podnese ostavku

Abdelhafid Goga, potpredsjednik libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća - NTC, najavio je da će dati ostavku nakon niza prosvjeda protiv njega i nove libijske vlade

Fotografija vijesti

Potpredsjednik libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) Abdelhafid Goga najavio je u nedjelju da podnosi ostavku nakon niza prosvjeda protiv njega osobno i protiv nove libijske vlade, javlja Hina.

"Odlučio sam dati ostavku u interesu naroda", rekao je Goga u izjavi za Al-Džaziru .

Gogu, koji je i glasnogovornik NTC-a, prosvjednici redovno prozivaju i traže njegovu ostavku jer ga smatraju oportunistom i dijelom bivšeg režima Moamera Gadafija. U četvrtak su ga na sveučilištu u Bengaziju prosvjednici napali na svečnosti u spomen na žrtve revolucije.

"Ne želim da se ova količina netrpeljivosti prema meni prelije i na NTC. To tijelo je važno zaštititi", poručio je.

No, nezadovoljstvo u Libiji tinja i protiv cijelog NTC-a, koji se pokazao sporim u uspostavi javnih služba i za kojeg mnogi Libijci smatraju da ima previše bivših Gadafijevih ljudi.

Predsjednik NTC-a Mustafa Abdel Džalil pozvao je u nedjelju prosvjednike da budu strpljiviji. "Ljudi nisu dali vladi dovoljno vremena, a vlada nema dovoljno novca. Treba joj dati još prilike", kazao je.

22.01.2012. 17:26:58
http://metro-portal.hr/libijci-prisilili-potpredsjednika-ntc-a-da-podnese-ostavku/67506/