Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2011. 22:21:22
RUKA PRAVDE

Libijci obećali pravedno suđenje Gadafijevom sinu

Abdel Rahim al-Kib, Premijer libijske prijelazne vlade, izjavio kako će uhićeni sin Moamera Gadafija, Saif al-Islam imati "pravično suđenje"

Fotografija vijesti

Premijer libijske prijelazne vlade Abdel Rahim al-Kib u subotu je izjavio kako će uhićeni sin Moamera Gadafija, Saif al-Islam imati "pravično suđenje" te je kazao kako njegovo uhićenje smatra krunom libijske pobune, javlja Hina.

"Uvjeravam naš narod i ostale zemlje da će Saif al-Islam i njegovi suradnici imati pravično suđenje, tijekom kojega će im biti zajamčena međunarodna prava i zakoni", rekao je Al-Kib na konferenciji za novinare održanoj u gradu Zentenu (170 km jugozapadno od Tripolija) gdje je Saif prebačen tijekom poslijepodneva.

"Sudski sustav bit će u kontaktu s Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) da bi se ustanovilo gdje će se Saifu al-Islamu suditi", rekao je, također kazavši kako je svaka suradnja s međunarodnim tijelima dobrodošla. Rekao je i kako bi vlasti najviše voljele da se Saifu sudi u Libiji.

"Nismo tek naoružana banda, željni smo slobode i prema Saifu ćemo postupati humano te u skladu sa zakonskom procedurom", također je kazao Al-Kib.

19.11.2011. 22:21:22
http://metro-portal.hr/libijci-obecali-pravicno-sudjenje-gadafijevom-sinu/65645/