Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2012. 13:21:10
DOBRA GLAZBA

Libar predstavlja svoj prvi album

Tri godine nakon početka svoje karijere grupa Libar izdaje svoj prvi debitantski autorski studijski glazbeni materijal

Prvi se album zove jednostavno Libar
Prvi se album zove jednostavno Libar (Menart)

Album nazvan jednostavnim imenom - Libar nudi "tvrđi" i još složeniji glazbeni izričaj koji će se aranžerski još čvršće nasloniti na suvremeni svjetski pop i rock zvuk, poseban je po tome što nitko do sada u poznatom glazbenom univerzumu nije izveo svoj studijski materijal uz svirku peteročlanog rock banda aranžiran u bloku pet ravnopravnih, nosivih i potpuno harmoniziranih vokalnih dionica, te pratećim instrumentalistima.

Teško ga se može točno žanrovski definirati jer je svatko od desetorice članova u njega utkao dio sebe, od najmekšeg plesnog popa do progresivnog heavy zvuka uz primjesu tradicionalnih urbanih prizvuka koji bend vezuju uz autentično mediteransko podneblje iz kojeg potječu. Autor likovnog oblikovanja albuma „Libar" je dizajner Karlo Kazinoti koji je neobičnim dizajnom utjecao na specifičnosti ovog izdanja koje je dizajnerski, kao i glazbeno, jedinstveno na hrvatskoj sceni.

Veliku koncertnu promociju albuma održat će 22. lipnja na splitskim Prokurativama, a prije toga će, na poziv Udruge navijača, nastupiti u Zagrebu, 18.lipnja u 18:00 na Trgu Bana Josipa Jelačića prije utakmice Hrvatska - Španjolska!

Bit će to pravo zagrijavanje za utakmicu ali i za koncertnu promociju u Splitu!
18.06.2012. 13:21:10
http://metro-portal.hr/libar-predstavlja-svoj-prvi-album/72025/