Metro-portal.hr

objavljeno 12.03.2021. 18:58:00
COOL

LG želi raditi baterije u SAD

Južnokorejski LG Energy Solution planira u iduće četiri godine uložiti više od 4,5 milijardi dolara u poslovanje s baterijama u SAD-u, najavljujući gradnju najmanje dva nova pogona

To je budućnost...
To je budućnost... (Arhiva)

Kompanija će ulaganjem proširiti američke kapacitete za proizvodnju baterija za 70 gigavatsati, najavila je čelnica LG Energy Solutiona u Michiganu Denise Gray.

"Želimo što prije proširiti proizvodne kapacitete kako bismo mogli podmiriti potrebe brojnih svjetskih proizvođača automobila u SAD-a i Europi. Želimo najmanje dvije nove tvornice u SAD-u", rekla je Gray.

Planirana investicija uključuje otvaranje 4.000 novih radnih mjesta u SAD-u, čime će se više nego udvostručiti ukupan broj zaposleniih u LG Chemu i zajedničkoj tvrtki koju je uspostavio s General Motorsom. Lokacije novih tvornica bit će odabrane do sredine godine, rekla je Gray i dodala da će u gradnji neizravno zaposliti još 6.000 ljudi.

LG trenutno dovršava tvornicu baterijskih ćelija u Ohiju u poslovnoj kombinaciji s GM-om, a dvije tvrtke već su u poodmakloj fazi pregovora i o izgradnji drugog pogona u Tennesseeju, koji bi po LG-u trebao imati slične proizvodne kapacitete, od oko 35 gigavatsati.

12.03.2021. 18:58:00
http://metro-portal.hr/lg-zeli-raditi-baterije-u-sad/130881/