Metro-portal.hr

objavljeno 12.09.2019. 09:30:00
NOVOSTI

LG predstavlja prve OLED televizore koji podrzavaju tehnologiju NVIDIA G-SYNC za gaming iskustvo

Gaming na LG-evim najnovijim televizorima poprima novu dimenziju zbog kombinacije OLED kvalitete, HDMI 2.1 i naprednih značajki

Želimo ovakav! :)
Želimo ovakav! :) (Arhiva)

LG Electronics (LG) udružio je snage s kompanijom NVIDIA kako bi ostvario snove gamera tako što je dodao kompatibilnost s tehnologijom NVIDIA G-SYNC® za svoje OLED televizore za 2019. godinu (model 65/55E9, model 77/65/55C9).

LG-evi najnoviji OLED proizvodi nude munjevitu brzinu i zapanjujuću reprodukciju boje, a njihove vrhunske performanse i kvaliteta slike potvrđene su testiranjem NVIDIA G-SYNC Compatible kako bi se osiguralo glatko i uranjajuće gaming iskustvo bez treperenja, trganja ili trzanja slike.

S iznimnom kvalitetom slike, niskim ulaznim kašnjenjem i ultra brzim vremenom odziva, LG OLED televizori već su stekli reputaciju za postizanje optimiziranih gaming performansi. Dodavanjem kompatibilnosti s NVIDIA G-SYNC, LG podiže ljestvicu još više, garantirajući uranjajući PC gaming na velikom zaslonu svojih 4K OLED modela veličine zaslona od 55, 65 ili 77 inča.

LG-eva samoosvjetljujuća OLED tehnologija omogućava korisnicima uzbudljiviju akciju kad igraju svoje omiljene igre, zahvaljujući preciznosti individualne kontrole piksela za stvaranje nevjerojatno realističnih prikaza. Uz beskonačan kontrast i vrlo preciznu reprodukciju boja, televizori nude izuzetno brzo vrijeme odziva s brzinom osvježavanja do 120 Hz. Ulazno kašnjenje - koje može odlučiti o pobjedi ili porazu u igri - jedva je primjetno u rasponu od 6 milisekundi za 1440p sadržaj na 120 Hz i 13 milisekundi za 4K sadržaj na 60 Hz. Minimalno ulazno kašnjenje LG-evih OLED televizora, manje od jedne sličice (framea) i bez gubitka kvalitete slike, čini ih najboljim displejima za gaming.

Štoviše, LG-evi najnoviji modeli OLED televizora podržavaju različite HDR formate koji dodatno poboljšavaju gaming iskustvo. Korisnici mogu reproducirati kompatibilne naslove u dinamičnim HDR10 ili Dolby Vision (do 120 sličica u sekundi za Full HD sadržaj) koristeći prednosti specifikacija standarda HDMI 2.1 kao što su automatski način rada niske latencije (ALLM), poboljšani povratni audio kanal (eARC), i varijabilna brzina osvježavanja (VRR).

Kako bi dodatno poboljšali osjećaj tijekom igranja igara ili gledanja brzog sadržaja, LG-evi OLED televizori za 2019. godinu podržavaju kinematografske audio formate uključujući Dolby Atmos i revolucionarnu Dolby TrueHD zvučnu tehnologiju bez gubitka. S najboljim premium zvučnim i video formatima, korisnici mogu čuti i vidjeti sadržaj kako su prvobitno i zamislili njegovi tvorci. Ovi modeli uključuju i LG-ev AI zvuk koji se temelji na dubinskom učenju za očaravajuće virtualno 5.1 surround zvuk.

„Nije tajna da LG-eve OLED televizore priželjkuju gameri diljem svijeta, a mi se zalažemo za optimizaciju OLED gaming iskustva za njih", rekao je Sam Kim, stariji potpredsjednik u diviziji za planiranje TV proizvoda LG-eve kompanije Home Entertainment. „Uz usvajanje tehnologije NVIDIA G-SYNC, pokazujemo da OLED televizori imaju podršku i potporu vodećeg svjetskog branda za gaming hardver kako bi njihovi proizvodi izgledali najbolje."

„Uzbuđeni smo što pružamo podršku za G-SYNC Compatible za LG-eve OLED televizore za 2019. godinu i HDMI Variable Refresh Rate podršku za našu seriju GPU-ova GeForce RTX 20", rekao je Matt Wuebbling, direktor GeForce marketinga u kompaniji NVIDIA. „Gameri će biti oduševljeni brzinom odziva i prirodnim prikazom na ovim televizorima prilikom igranja najnovijih PC igara."

Podrška za NVIDIA G-SYNC Compatible za LG-eve OLED televizore za 2019. godinu bit će dostupna na odabranim tržištima putem nadogradnje firmwarea u nadolazećim tjednima.

12.09.2019. 09:30:00
http://metro-portal.hr/lg-predstavlja-prve-oled-televizore-koji-podrzavaju-tehnologiju-nvidia-g-sync-za-gaming-iskustvo/120625/