Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2012. 16:21:00
VN ITALIJE

Lewis Hamilton pobijedio u Monzi

Hamilton je iskoristio jučerašnje prvu startnu poziciju u kvalifikacijama i na dominantan način je došao do svoje jubilarne 20. pobjede u karijeri

Hamilton je došao do treće pobjede u sezoni
Hamilton je došao do treće pobjede u sezoni (Arhiva)

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu osvopjio je Veliku nagradu Italije, 13. utrku Svjetskog prvenstva Formule 1 održane na stazi u Monzi.

Hamilton je iskoristio jučerašnje prvu startnu poziciju u kvalifikacijama i na dominantan način je došao do svoje jubilarne 20. pobjede u karijeri i treće ove sezone. Drugo mjesto je senzacionalno osvojio Meksikanac Sergio Pérez (Sauber), koji je nakon kvalifikacija bio tek 12., dok je Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju u kvalifikacijama bio 10., a utrku je završio kao treći.

Stazu u Monzi neće po dobrome pamtiti vodeća momčad Red Bulla jer su i Sebastian Vettel i Mark Webber morali odustati, kao i Jenson Button, pobjednik prošle utrke u Belgiji.

Alonso je ostao vodeći s 179 bodova, dok je Hamilton sada drugi u ukupnom poretku s 37 bodova manje. Dokraja sezone je ostalo još sedam utrka, a sljedeća je Velika nagrada Singapura 23. rujna na stazi Marina Bay.

09.09.2012. 16:21:00
http://metro-portal.hr/lewis-hamilton-pobijedio-u-monzi/73806/