Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2010. 11:56:07
BOGAT PROGRAM

Let3 i Lollobrigida na ovogodišnjem Atlantis Festivalu

Atlantis Festival ljetni je spoj kulture, sporta i glazbe, koji privlači osviještenu mladu publiku

Poznata su druga dva imena Atlantis Festivala, koji će se održati u Splitu od 28. do 31. srpnja ove godine. Radi se o domaćim festivalskim snagama - riječkom rock sastavu Let 3 i najšljokičastijem dobitniku MTV glazbene nagrade - Lollobrigidi.

Nakon što su rasprodali i prodrmali riječku Stereo dvoranu na svom nedavnom nastupu, legendarni Let 3 ljeto su, između ostalog, rezervirali za splitsku tvrđavu Gripe. Posebno će biti zanimljivo vidjeti njihovo svojevrsno scensko nadmetanje s Danacima WhoMadeWho, već najavljenom izvođaču Atlantisa, također poznatom po upečatljivim,  kostimiranim nastupima.

Idejna začetnica i članica Lollobrigide, Ida Prester, posebno se raduje nastupu na Atlantis Festivalu. Na isti već dvije godine dolazi kao posjetiteljica, dok će ove napokon i zapjevati:

„Svake godine u srpnju obučem najljepše disko odijelo i odem cupkat na Atlantis. Genijalni bendovi, dobra vibra, zločesti afteri.. . Što više jedan partijaner može poželjeti od ljeta? Možda jedino da i nastupa tamo... We are one lucky band, jupiii!".

Kultura, sport i glazba

Atlantis Festival ljetni je spoj kulture, sporta i glazbe, koji bogatim programom privlači osviještenu mladu publiku. Jedini festival ove vrste na području Dalmacije široj je publici već dobro poznat po gostovanjima bendova Zoot Woman i Ladytron proteklih godina.

Prvi dan festivala, 28. srpanj, rezerviran je za kulturni dio programa, dok će se dan kasnije u gradskom parku Đardin održati skateboarding natjecanje u trenutno najpopularnijoj disciplini Lord of lines koje privlači veliki broj skatera iz regije i čitave Europe. 30. i 31. srpanj dani su održavanja glazbenog djela festivala, na kojem će nastupiti 10-ak stranih i domaćih izvođača, od kojih su zasad poznati WhoMadeWho, Thieves Like Us te upravo najavljeni Let3 i Lollobrigida.

Ulaznice za događanje biti će dostupne od 15. svibnja na odabranim pretprodajnim mjestima. 

04.05.2010. 11:56:07
http://metro-portal.hr/let3-i-lollobrigida-na-ovogodisnjem-atlantis-festivalu/39246/