Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2010. 13:17:26
ŽELI POMOĆI

Leonardo DiCaprio u kampanji za zaštitu indijskog tigra

Američki glumac stavit će svoju slavu u službu indijskog tigra, kojem prijeti istrjebljenje

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio (Getty Images)

Leonardo DiCaprio i indijski ministar okoliša Jairam Ramesh sastali su se u petak u New Yorku, na primanju koje je priredila nevladina organizacija "Coalition for Rainforest Nations" (CfRN). "Glumac se susreo s ministrom i rekao mu da želi pomoći kako bi javnost postala svjesna ugroženosti indijskog tigra", rekao je dužnosnik ministarstva koji nije htio otkriti identitet.

Po tom izvoru, glumac "planira posjetiti Indiju kako bi se uključio u očuvanje te životinjske vrste". Nešto ranije, zvijezda bollywoodskih filmova Amitabh Bachchan pridružio se kampanji za zaštitu te divlje životinje kojoj prijete uništavanje njezina prirodnog staništa i krijumčari.

Broj indijskih tigrova procjenjuje se na 1350, što je jedva trećina od 3700 primjeraka koliko ih je bilo zabilježeno 2002. Lov na tigra zabranjen je posvuda u svijetu, ali zbog njegove kože, pandža i kostiju još je na visokoj cijeni u Kini i u jugoistočnoj Aziji, gdje mu se pripisuju ljekovita svojstva, ističu stručnjaci za okoliš. (hina/metro-portal)

25.09.2010. 13:17:26
http://metro-portal.hr/leonardo-dicaprio-u-kampanji-za-zastitu-indijskog-tigra/48647/