« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
DW

Lena - maturantica koja je oduševila Europu

LENA EUROVIZIJA GALERIJA - Djevojka iz susjedstva koja je jednostavnošću, glasom i pjesmom osvojila 55. Eurosong

Lena Eurovizija
Lena Eurovizija (Getty Images)
Više o

Eurosong

,

7. Velesajam kulture

,

novi horoskopski znak

"This is not real", rekla je Lena Meyer Landrut nakon što je proglašena pobjednicom finalne večeri Eurosonga u Oslu. No, nemoguće se ipak dogodilo - Njemačka je nakon 28 godina ponovo pobijedila na Eurosongu.

Iako su se i prije prvih proba u Oslu mnogi pomirili s prognozama prema kojima je Azerbedjžan jedini mogući pobjednik, Safura je završila na petom mjestu, a na tron se uvjerljivo popela 19-godišnja Nijemica s pjesmom Satelitte, piše Deutsche Welle.

"Osjećaj je zaista nevjerojatan. Ovo mi je peta ili šesta konferencija za novinare i ovdje je večeras toliko ljudi da mi sve izgleda krajnje nestvarno. Do prije po la godina nitko nije znao za mene. Puno mi se toga dogodilo posljednjih mjeseci, čak malo previše za glavu jedne male Lene", iskreno je rekla djevojka koja je pripreme za Eurosong uskladila s učenjem za maturu.

Glavni krivac za pobjedu Njemačke je Stefan Raab koji je organizirao natjecanje "Naša zvijezda za Oslo" putem kojeg su Nijemci birali predstavnika i pjesmu za Eurosong.

"U šoku sam. Proteklih godina smo jako teško dolazili do bodova, a večeras su nas bogato nagradile gotovo sve zemlje. Ja sam jako ponosan na nju", rekao je Raab i ispričao anegdotu: "Prošle nedjelje smo za naš nacionalni izbor dobili nagradu Bavarske televizije i 10.000 eura. Jutros sam taj novac stavio u kladionicu. Pogodite na koga sam se kladio? Na Lenu naravno!"

Hamburg, Hanover ili Berlin

Njemačka delegacija u Oslu nije mogla potvrditi kojem će gradu pripasti domaćinstvo 56. Eurosonga. Među mogućim organizatorima spomunju se Hamburg, Hanover ili Berlin, ali pregovori tek predstoje.

"Predlažem da to bude negdje uz more, negdje gde je toplo i gde su cijene piva povoljnije", prokomentirao je Stefan Raab.

Govoreći o svojoj karijeri u budućnosti, Lena je novinarima poručila: "Dobar je osjećaj kada pobjedite, ali pobjeđivanje nije sve. I to nije život. To je samo dio života. To je trenutak. Ne znam što će biti za godinu dana. Neka to bude iznenađenje."

Deutsche Welle

30.05.2010. 12:03:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh