Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2019. 09:29:00
NOVOSTI

LEICA DG 25mm fiksne žarišne duljine za sustav Micro Four Thirds

LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 II ASPH. (H-XA025) kompatibilan s vrlo brzim automatskim fokusiranjem sada u robusnom dizajnu otpornom na vlagu i prašinu

LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 II ASPH
LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 II ASPH (Panasonic)

Panasonic je unaprijedio svoj objektiv LEICA DG fiksne žarišne duljine utemeljen na standardu Micro Four Thirds. Osim velikog otvora blende od F1.4, novi LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 II ASPH. (H-XA025) nudi konstrukciju otpornu na vlagu/prašinu* za zahtjevnu upotrebu na terenu kao i kompatibilnost sa senzorskim pogonom maksimalne razlučivosti 240 sličica/s radi iznimno brzog automatskog fokusiranja.

LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 II ASPH. podržava upotrebu u raznim prilikama zahvaljujući svojoj žarišnoj duljini od 50 mm (ekvivalent kod fotoaparata s 35-milimetarskim filmom), a krasi ga i zadivljujuće visoka razlučivost i izvanredne performanse od središta do rubova slike usprkos velikom otvoru blende. Nudi glatko odfokusiranje, a time i prekrasan efekt bokeha koji čini slike još impresivnijima.

Sustav leća sastoji se od 9 elemenata u 7 grupa i koristi 2 asferične leće i 1 leću s UHR indeksom (ultravisok indeks loma). Leća s UHR indeksom i staklene asferične leće proizvedene upotrebom kalupa postižu jednoličnost od središta do rubova. Korišten je premaz Panasonic Nano Surface radi smanjenja neželjenih efekata ghostanja i flarea. Budući da je usklađen sa strogim standardom i certificiran pod svjetski poznatim nazivom LEICA, ovaj objektiv jamči iznimno visoku kvalitetu slike.

Novi objektiv LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 II ASPH. spaja sustav pogona internog fokusiranja i koračni motor, pa je njegov sustav automatskog fokusiranja, brz i s krajnje preciznim kontrastom, sposoban za gladak i tih rad jednako pri snimanju fotografija kao i videozapisa. Kompatibilan je sa senzorskim pogonom najveće brzine 240 sličica/s kako bi mogao maksimalno iskoristiti sve prednosti fotoaparata s jako brzim automatskim fokusiranjem.

Kao jedan od najboljih primjera potencijala objektiva s velikim otvorom blende u kompaktnim i laganim dimenzijama, objektiv LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 II ASPH. u novom, robusnom ruhu postiže visoku kvalitetu slike i prenosivost, koristeći prednosti najnovijih digitalnih fotoaparata LUMIX G s jednim objektivom i bez zrcala.

Piše: Sanja Ledinek
09.09.2019. 09:29:00
http://metro-portal.hr/leica-dg-25mm-fiksne-zarisne-duljine-za-sustav-micro-four-thirds/120566/