Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2019. 11:31:00
NAJAVE

Legendarni Paprika Korps po 12. put u Zagrebu

Svoj stil opisuju kao jedinstvenu kombinaciju dub, reggae, elektronike s teškim punk ritmovima, sa spremnošću da zagrebu i malo dublje u daleke, manje popularne smjerove

Paprika Korps u VIB-u
Paprika Korps u VIB-u (Arhiva)

Samoprozvani "heavy reggae putnici" su među koncertno najaktivnijim europskim bendovima s gomilom odsviranih koncerata u više od 25 zemalja, a najavljeni nastup bit će im čak 12. susret s hrvatskom publikom.

"Stekli smo neka doživotna prijateljstva u Hrvatskoj, pa se uvijek sa zadovoljstvom vraćamo" - kaže Piotr Maslanka, vokal benda. U Hrvatskoj su već stari znanci, od 2002. svirali su po čitavoj zemlji, od manjih klubova do velikih dvorana i festivala. Uvijek rado na cesti, upravo su se vratili iz Finnmarka, udaljenog dijela sjeverne Norveške gdje su između klupskih nastupa svirali i za lokalne ribare i prijatelje.

Paprikaši su jedan od najpoznatijih reggae i alternativnih bendova iz srednje i istočne Europe, a svoj stil opisuju kao jedinstvenu kombinaciju dub, reggae, elektronike s teškim punk ritmovima, sa spremnošću da zagrebu i malo dublje u daleke, manje popularne smjerove. Od svojih početaka do danas izdali su osam studijskih albuma, a posljednji im je "Homemade Babylon" iz 2016. kojim su obilježili 20 godina postojanja benda.

Ulaznice u pretprodaji 45kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrialu / Grifu (Savska 160). Na dan koncerta 60kn.

16.04.2019. 11:31:00
http://metro-portal.hr/legendarni-paprika-korps-po-12-put-u-zagrebu/118020/