Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2013. 13:42:00
COOL

Legenda britanskog undergrounda D Double E na 9. JabbaTon rođendanu u Klub.-u

DJ podršku mu pruža tata JabbaTona Yesh, a u selekciji dubstepa, grimea, trapa i bassa pridružit će im se Rea i DMT

Legenda na rođendanu Jabbatona
Legenda na rođendanu Jabbatona (Jabbaton)

Povodom proslave 9. rođendana JabbTona, najdugovječnijeg kontinuiranog klupskog programa u Zagrebu, Jabba ekipa predstavlja Chuck Norrisa engleskog grimea - D Double E-ja. Jedan od začetnika žanra zgrabit će mikrofon na rođendanskoj JabbaTon proslavi koja će se održati 7. listopada 2013. u novom Klub.-u.

DJ podršku mu pruža tata JabbaTona Yesh, a u selekciji dubstepa, grimea, trapa i bassa pridružit će im se Rea i DMT. Na drugom flooru trest će drum'n'bass, a za podrhtavanja su zaduženi Corea, Kodin i Venom. Na vizualima kao i uvijek VJ -polygon. Nakon dugo vremena na okupu je čitava JabbaTon obitelj, a nedostajete još samo vi Jabba braćo i sestre. Start je u 22 sata, a upad 35 kuna do 00:30, 45 kuna iza ponoći. Utorak je neradni dan pa nemojte ni pokušavati ići kući prije fajrunta.

D Double E prozvan je jednim od najboljih MC-a na grime sceni, a mnogi ga smatraju najlegendardnijim grime MC-em ikada, zahvaljujući njegovom jedinstvenom "flowu" i činjenici da je na sceni bio od njenih začetaka, sudjelujući u definiranju grimea kao žanra. Pravim imenom Darren Dixon, D Double E započeo je karijeru na piratskoj radio stanici u svome kvartu gdje ga je slušao i Dizzee Rascal, koji ga je u svojoj mladosti idolizirao kao najboljeg MC-a.

Kasnije je D Double E potpisao za njegovu etiketu Dirtee Stank, te je s Dizzee Rascalom žario po svjetskim turnejama. Njihova suradnja do danas nije prestala, a Dizzee je gostovao i na njegovom najčuvenijem singlu "Bluku! Bluku!" koji je sad već dobio kultni status. Isprva dio NASTY crewa, D Double E danas je član čuvenog grime trojca Newham Generals kojeg od 2003. godine sačinjava zajedno s Footsijem i DJ Tubbyjem.

Grime, Dubstep, Trap, Bass FLOOR:

D DOUBLE E (Newham Generals, UK)

ft. DJ Yesh (JabbaTon, CTF!Cro)

REA (JabbaTon)

DMT (CTF!Cro, Black Light)

VJ -polygon

Drum'n'bass FLOOR (tunel):

COREA (Program, JabbaTon)

KODIN (JabbaTon, LED)

VENOM (JabbaTon, Katran)

http://www.facebook.com/JabbaTon

Facebook event: https://www.facebook.com/events/376586569141837

01.10.2013. 13:42:00
http://metro-portal.hr/legenda-britanskog-undergrounda-d-double-e-na-9-jabbaton-rodjendanu-u-klub-u/80797/