Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2013. 09:24:00
VRIJEME

Led i olujni vjetar ometaju promet

Na cestama u unutrašnjosti proglašeni su zimski uvjeti, trajektne veze su u prekidu zbog olujne bure

Ne, nije prosinac već ožujak
Ne, nije prosinac već ožujak (Arhiva)

za sva vozila zatvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, zbog olujnih udara vjetra. Obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu.

Također zbog prometne nesreće na 2. km autoceste A6 Rijeka- Zagreb, prije čvora Bosiljevo 2, u smjeru Karlovca vozi se jednim trakom. Vozače se upozorava na oprez.

Samo za osobna vozila otvorene su: A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica te Jadranska magistrala (D8) od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Novog Vinodolskog i od Senja do Karlobaga dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog snijega vozi se otežano u Gorskom kotaru, dijelu Like, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. U Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici povremeno pada i kiša koja se ledi u dodiru sa tlom.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u ostalom dijelu unutrašnjosti. U Istri kolnici su mokri i skliski od kiše. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme!

Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3).

Zimski uvjeti su za vožnju su u Gorskom kotaru i Lici.

Zatvorena je državna cesta D3 na dionici Rijeka-Orehovica, zbog odrona. Obilazno se vozi preko Vežice ili čvora Škurinje.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Obustavljen je katamaran Vis-Split s polaskom u 7 sati. U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu i Visu, te Rijeka-Rab-Novalja.

25.03.2013. 09:24:00
http://metro-portal.hr/led-i-olujni-vjetar-ometaju-promet/77230/