Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2011. 11:28:33
OPREZ!

Lažni linkovi na video norveškog masakra na Facebooku

Ako kliknete, bit ćete preusmjereni na fake stranicu gdje ćete trebati ostaviti broj mobitela na koji će vam slati skupe SMS-ove

Pripazite na novu prevaru na Facebooku
Pripazite na novu prevaru na Facebooku (Facebook)

Ljudi željni brze i nelegalne zarade uvijek najviše profitiraju na osjećajima, tako da nova prevara na Facebooku nije ništa novo. Radi se o linkovima na Facebooku koji bi trebali voditi na video snimke bombaškog napada u Oslu koji je prethodio masakru na Utoyi.

Link na navodni video nazvan [Video] OSLO Security Camera Captures Blast širi se poput ljetnog požara po zidovima korisnika Facebooka, tvrdeći da se radi o snimkama nadzornih kamera koje prikazuju trenutak detonacije.

Sophos security ispitao je link i prema njihovim nalazima, on vodi na stranicu s lažnim YouTube playerom koja se nalazi na stranici vrlo sličnoj Facebooku. Prvo se treba ispuniti anketa i kratki IQ test, a da bi dobili rezultate trebate upisati broj mobitela. Naravno, onda počnu stizati dodatna pitanja četiri puta tjedno, a svako košta dva dolara.

Korisnicima Facebooka ovakve prevare nisu strane, jer se još uvijek može naći neiskusnih korisnika koji su aktivirali lažnu aplikaciju za pokretanje video poziva, no ipak nisu ostali bez novaca na ovaj način, što je s novom prevarom gotovo sigurno.

24.07.2011. 11:28:33
http://metro-portal.hr/lazni-linkovi-na-video-norveskog-masakra-na-facebooku/61619/