Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2008. 22:31:46

Lako do idealno uređenog doma

U ulazni hodnik smjestite ugradbeni ormar visok do stropa, a dodatni smjestite u dnevnu sobu

Kuhinju i blagovaonicu najbolje je izvesti u odličnoj kombinaciji nježno žute boje i svijetlog drveta. Predlažemo minimalistički dizajn.
Kuhinju i blagovaonicu najbolje je izvesti u odličnoj kombinaciji nježno žute boje i svijetlog drveta. Predlažemo minimalistički dizajn.

Poštovani,
Četveročlana smo obitelj (muško i žensko dijete) i kupili smo stan od 50 četvornih metara. Htjeli bismo što bolje iskoristiti prostor pa vas molimo za savjet. Volimo drvo pa bismo ga rado unijeli u prostor. Ne planiramo nikakve adaptacijske zahvate.
Unaprijed hvala,
M.N.

Odgovor arhitekta:

Funkcionalni raspored vašeg stana je odličan pa dodatni zahvati u smislu prenamjene prostorija nisu niti potrebni. Ipak preporučujemo, neovisno o rasporedu namještaja, vrata dječje sobe okrenuti za 180 stupnjeva, da se otvaraju ‘prema prostoru’, a ne zidu te vrata ostave izvesti kao vrata dvokrilnog ormara, kako bi se bolje iskoristio prostor.

U ulazni hodnik smjestite ugradbeni ormar, visine do stropa, a dodatni smjestite u dnevni boravak, desno od ulaza. Ovaj je prostor idealan za dodatno spremište, jer je prostor dnevne sobe orijentiran na suprotnu stranu, prema lođi. Izvedite ga u kombinaciji drveta i stakla, kako biste mu vizualno ‘razbili’ volumen. 

U dnevni boravak smjestite kutnu garnituru koja se razvlači i fotelju (koja se također može razvlačiti, ukoliko postoji potreba). Klub stolić izvedite u kombinaciji drveta i stakla, kako bi se stilski povezao sa ugradbenim ormarom.

Optimalan smještaj komode za TV je u komunikacijskoj zoni između vrata, jer je malih dimenzija pa ne predstavlja prepreku pri eventualnom prolasku u blagovaonicu. Predlažemo kombinaciju svijetlog drveta, bijele ili krem garniture te nježnožutih zidova, koji će ovoj mirnoj kombinaciji dati živost.

Vrata izvedite kao klizna. Oslikajte ih ili oblijepite ukrasnom folijom pa će na taj način postati i ukras u prostoru. Kuhinju i blagovaonicu izvedite u kombinaciji nježno žute boje i svijetlog drveta, minimalističkog dizajna. Stolice niskog naslona su idealne za vašu blagovaonicu, zbog malih dimenzija prostora.

U dječju sobu unesite što više boja, kombinacijom različitih boja u namještaju (žuta, plava, zelena, crvena) te tepiha i zidova. Predlažemo žute zidove, kao poveznicu kroz cijeli stan.

Radne stolove smjestite uz prozor, kako bi izvor svjetla  bio s lijeve strane. Krevet na kat s izmaknutim ležajevima će biti idealno rješenje, jer omogućava smještaj dodatnog ormara, uz jedan u ulaznom dijelu sobe te uz prozor. Prostor oplemenite zelenilom. 

10.07.2008. 22:31:46
http://metro-portal.hr/lako-do-idealno-uredjenog-doma/9750/