Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2016. 11:31:22
COOL

Lagan način mršavljenja druženjem

Pretile osobe lakše gube suvišne kilograme ako provode vrijeme s vitkim prijateljima, što naravno ne znači da trebaju zanemariti frendove teškaše

Bolje birajte frendove
Bolje birajte frendove (Arhiva)

Mršavljenje nije toliko nemoguća misija, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Baylor, jer prema rezultatima njihovog istraživanja najlakši način je pomno biranje prijatelja s kojima se družite - moraju biti vitki!

Prema podacima prikupljenima od oko 9300 ispitanika, najmanje izglede za gubitak suvišnih kilograma su imale osobe koje su se najčešće družile s drugim pretilim osobama..

Znanstvenici napominju kako njihovi nalazi objavljeni u stručnom časopisu Obesity ne dokazuju uzročnu posljedičnu vezu između tjelesne mase ispitanika i njihovih prijatelja.

Naravno, uz to su se ogradili da ne žele potaknuti osobe koje pokušavaju smršavjeti da prestanu komunicirati s pretilim prijateljima.

No, ako već birate društvo s kojim ćete izaći na večeru, ne bi bilo loše da budu vitki (ali ne od onih tipova koji mogu pojesti slona i ne dobiti ni grama), jer ćete sigurno pojesti manje nego da ste u društvu ekipe iz svoje kategorije.

 

29.08.2016. 11:31:22
http://metro-portal.hr/lagan-nacin-mrsavljenja-druzenjem/99855/