Metro-portal.hr

objavljeno 17.09.2009. 16:08:40
zadavljena i zabetonirana

Laborant Raymond Clark ubio je studenticu s Yalea

Laboratorijski tehničar optužen je da je zadavio Annie Le koja je prije nekoliko dana pronađena u zidu svog laboratorija

(www.cbsnews.com)

Protiv Raymonda Clarka, laboratorijskog tehničara sa Sveučilišta Yale podignuta je optužnica za ubojstvo studentice Annie Le, prenosi BBC.

Annie je pronađena mrtva unutar zida u laboratoriju Yalea u kojem je radila, nakon što je policija za njom intenzivno tragala nekoliko dana.

Rezultati DNA testiranja Clarka podudaraju se s onima nađenima na mjestu zločina. Laborant Clarke uhićen je u motelu u kojem je odsjeo nakon što je otpušten iz policije po obavljenom DNA testiranju.

Joe Avery, glasnogovornik policije u New Havenu, rekao je da je Clark tijekom ispitivanja koristio svoje pravo na šutnju te nije odgovarao na pitanja istražitelja. Ispitan je i na detektoru laži na kojemu je pao, a imao je i ozljede na prsima.

Podaci o provlačenju kartica na ulazu u laboratorij upućuju da je Clark posljednji vidio nesretnu studenticu. Naime, došli su u laboratorij u isto vrijeme nakon čega ona više nije viđena.

Rezultati obdukcije pokazali su da je Annie Le, koja je pronađena mrtva na dan svog vjenčanja, umrla od traumatskog gušenja. Radi se o stručnom terminu koji može značiti davljenje ili neki drugi oblik gušenja pritiskom, primjerice rukom.

Laboratorijski tehničar i Annie Le bili su vršnjaci te su zajedno radili u laboratoriju. Clark je navodno imao problema sa zakonom još u srednjoj školi kad je optužen za maltretiranje svoje djevojke. Njegova tadašnja partnerica kasnije je priznala da ju je jednom prisilio na seks.

 

17.09.2009. 16:08:40
http://metro-portal.hr/laborant-raymond-clark-ubio-je-studenticu-s-yalea/22306/