Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2015. 11:58:00
INMUSIC 2015

La Roux – novo ime INmusic festivala

Elly je izuzetno karizmatična osoba kojoj je umjetnost i glazba zapisana u genima - dolazi iz umjetničke obitelji, roditelji su joj oboje glumci a baka osnivačica ansambla London Chamber Orchestra

La Roux će zapaliti Jarun
La Roux će zapaliti Jarun (Arhiva)

Londonska electro pop atrakcija La Roux dolazi u Zagreb! Nekada dvojac, danas solo projekt pjevačice Elly Jackson, stiže ovo ljeto na zagrebački Jarun. Grupa je nastala 2006. godine, a drugi član bio je producent Ben Langmaid, s kojim se multitalentirana, crvenokosa Elly, razišla prije snimanja novog albuma radi kreativnih različitosti. Producentsku ulogu tada je preuzeo Ian Sherwin.

Prvi i Grammyjem nagrađen album naziva "La Roux" izašao je 2009. godine i sadrži velike hitove poput "In for the Kill" i "Bulletproof". Novi aktualni album "Trouble in Paradise" izašao je 2014. godine. Album je odlično prihvaćen, zvuči puno toplije i zrelije od prethodnog, a La Roux je njime nedvojbeno pokazala svoj napredak i kao samostalna autorica.

Glazbeno puno raznovrsniji i kompleksniji, "Trouble in Paradise" oduševio je fanove i kritiku koja ga je svrstala u najbolje albume protekle godine. Elly Jackson je trenutno jedna od najtalentiranijih mladih glazbenica, a raspon njezina glasa ekvivalentan je talentu, čemu svjedoči činjenica da je na novom albumu, osim što je pisala tekstove, zaslužna za dio produkcije, odsvirala je većinu instrumenata te čak i radila dizajn za omot.

U vrlo kratkom periodu zaslužila je mnoštvo nominacija i nagrada, među kojima i Grammy za najbolji album elektronske/dance glazbe. Pjesme La Roux mogle su se čuti u nizu rado praćenih televizijskih serijala poput Entourage, a Elly Jackson je surađivala s mnogim svjetskim imenima, kao što su Kanye West, Jay - Z i Chromeo te nastupala na poznatim festivalima širom svijeta.

Elly je izuzetno karizmatična osoba kojoj je umjetnost i glazba zapisana u genima - dolazi iz umjetničke obitelji, roditelji su joj oboje glumci a baka osnivačica ansambla London Chamber Orchestra pa ne iznenađuje da se Elly glazbom počela baviti kao dijete. Ovakav talent se ne susreće često, zato ne treba propustiti priliku ove godine u Zagrebu, na našem najvećem open air festivalu, koji slavi svoju desetu godišnjicu.

INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja 2015. godine uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.

20.02.2015. 11:58:00
http://metro-portal.hr/la-roux-novo-ime-inmusic-festivala/90156/