Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2011. 14:47:28
ZADRŽAO PREDNOST

Kvitfjell: Kostelić zadovoljan s 24. mjestom u spustu

U subotu se u Kvitfjellu vozi još jedan spust nakon kojeg slijedi i superveleslalom prije finiša sezone

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Getty Images)

Ivica Kostelić zadržao je prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa nakon spusta u Kvitfjell. Prvo mjesto osvojio je Švicarac Beat Feuz, a Ivica je bio 24. (+1,50), prenosi Hina.

Što se tiče Kostelićevih konkurenata u borbi za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Švicarca Didiera Cuchea i Norvežanina Aksela Lunda Svindala, bolji je nastup ostvario Cuche, koji je završio na 5. poziciji (+0,24), dok je Svindal bio lošiji od Kostelića. Norveški skijaš je osvojio tek 28. mjesto (+1,66).

Kostelić vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 1314 bodova, a slijedi ga Cuche sa 544 boda zaostatka, dok Svindal zaostaje 589 bodova.

Kostelić je nakon utrke bio zadovoljan: "Bio sam sretan u cilju jer sam osvojio puno više bodova nego što sam uspio u zadnje četiri godine u Kvitfjellu. Ovo je dobar rezultat s obzirom na uvjete i vidljivost, i ja sam zadovoljan i spreman za iduće utrke".

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim, koji je imao startni broj 42, ostvario je 36. vrijeme (+2,01). On se je požalio na uvjete na stazi: "Opet mi je malo nedostajalo do bodova, što me prati cijele sezone, ali doći će. Bilo je puno bolje negoli na treningu, iako je bila vrlo loša vidljivost, te difuzno svijetlo, što je na ovoj malo lakšoj stazi bilo otežavajuće".

U subotu u Kvitfjellu skijaši ponovno voze spust, a u nedjelju je na rasporedu super-G.

 

11.03.2011. 14:47:28
http://metro-portal.hr/kvitfjell-kostelic-zadovoljan-s-24-mjestom-u-spustu/56363/