Metro-portal.hr

objavljeno 24.02.2019. 21:39:00
MA DA?

Kvaliteta seksa ovisi i o mjestu

Ako vam se brak pretvorio u rutinu, a seks ostaje samo na riječima i u sjećanju - iznajmite hotelsku sobu

Iznajmite sobu i navalite jedno na drugo :)
Iznajmite sobu i navalite jedno na drugo :) (Arhiva)

Seks je dobar kad je dobar i partner, a onda je potpuno nebitno gdje ste... barem tako zvuči mit koji smo svi čuli nebrojeno puta, no izgleda da to baš i nije tako - mjesto je zapravo vrlo, vrlo važan faktor za kvalitetu seksa.

Naime, u istraživanju provedenom lani u SAD-u polovica ispitanika kazala je da im je bolji seks u hotelskoj sobi, nego u bračnom krevetu. Seksualna psihoterapeutkinja Marissa Nelson ima objašnjenje za to i vidjet ćete - drži vodu.

Prije svega, hotelska soba bračnim je parovima asocijacija na medeni mjesec. Drugo, izlazak iz poznatog okruženja spavaće sobe u nepoznato vrlo je uzbudlji moment, što je i znanstveno dokazano. U novom okruženju mozak pojačano proizvodi dopamin, hormon sreće i zadovoljstva koji igra veliku ulogu u seksu, odnosno povećava užitak i uzbuđenje.

Nadalje, hotelske su sobe parovima asocijacija na odmor i bijeg od svakodnevice pretrpane obavezama i stresom, osobito ako imaju djecu. Koliko god se trudili to spriječiti u bračni krevet nerijetko zalutaju i klinci i kućni ljubimci te on prestaje biti asocijacija  na seks. 

Ekskluzivnost hotelske sobe omogućuje parovima da se usredotoče samo na seks i potpuno posvete jedno drugome. 

Stoga, ako vam se brak pretvorio u rutinu, a seks ostaje samo na riječima i u sjećanju, Nelson savjetuje da iznajmite hotelsku sobu. Dodaje, ne morate putovati negdje daleko.

Ako živite u malo gradu, otiđite u susjedni, a ako ste u velegradu ne morate ga ni napuštati. 

Važno je samo da se vas dvoje zaključate na nekoliko sati ili dan - dva i posvetite jedno drugome. 

24.02.2019. 21:39:00
http://metro-portal.hr/kvaliteta-seksa-ovisi-i-o-mjestu/117092/