Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2018. 18:01:00
SAVJETI

Kurkuma - čudesan začin za ljepotu

Dokazano je da kurkuma usporava starenje kože, štiti je od slobodnih radikala, potiče zdravi tonus kože, ublažava ožiljke i strije

Kurkuma je sjajna maska za lice
Kurkuma je sjajna maska za lice (Arhiva)

Kurkuma - začin bez kojeg Indijci ne mogu, a istovremeno i glavni sastojak općepoznatog i popularnog curryja sjajan je za zdravlje, kao što se zna: ima jaka antioksidativna svojstva, a osim toga, kurkuma odlično djeluje na kosu i kožu.

Naime, dokazano je da kurkuma usporava starenje kože, štiti je od slobodnih radikala, potiče zdravi tonus kože, ublažava ožiljke i strije. Također pomaže kod prhuti i sprječava ispadanje kose. 

Tri koristi kurkume za izgled

Briše znakove starenja - kurkuma je intenzivne žute boje zbog pigmenta u kurkuminu koji pomaže tijelu sintetizirati antioksidanse koji štite stanice kože od slobodnih radikala i mogu usporiti pojavu znakova starenja na koži poput tamnih mrlja i bora.

Liječi akne - zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, kurkuma ubija bakterije koje izazivaku akne. Pomiješajte pola žličice kurkume sa dvije žličice sandalovine i malo mlijeka u pastu. Namažite lice i ostavite da se osuši. Isperite. ponovite to nekoliko puta tjedno.

Odličan je piling - kpmiješajte jednu žličicu kurkume s malo mlijeka ili ružine vodice i istrljajte lice.

Ipak, za kraj jedno malo upozorenje - kad kupujete kurkumu pobrinite se da bude čista i dobre kvalitete jer često možete naići na umjetno obojanu kurkumu koja će ostaviti žuti trag na koži. 

26.04.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kurkuma-cudesan-zacin-za-ljepotu/111765/