Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2010. 14:56:55
NARAVNO, ŠALA?

Kuran i Bibliju koristio kao papir za cigarete

Australski profesor prava Alex Stewart stranice Kurana i Bbilije koristio je kao papir za cigarete kako bi vidio koje bolje gore

Kuran i Bibliju koristio kao papir za cigarete
Kuran i Bibliju koristio kao papir za cigarete (Getty Images)

Australski profesor prava Alex Stewart upotrijebio je stranice iz Kurana i Biblije kao papir za cigarete kako bi ustanovio koje bolje gore. Snimku eksperimenta postavio je na YouTube nedugo nakon kontroverzi oko plana američkog pastora da javno spali primjerke Kurana.

U 12-minutnoj video-snimci, pod nazivom "Biblija ili Kuran, što bolje gori?", Alex Stewart, član jedne atestičke skupine, zorno prikazuje kako je izveo svoj naum. Video, postavljen tijekom vikenda, na godišnjicu napada na SAD, vrlo je brzo nakon uklonjen s internetske stranice YouTube zbog burnih prosvjeda.

>> Iran: Muslimani neće ostati imuni na spaljivanje Kurana

Stewart je zaposlen na Tehnološkom sveučilištu u Queenslandu. Nakon objavljivanja svojeg video-uratka pozvan je na razgovor, a u ponedjeljak je dobio otkaz.

"Sveučilište je iznimno nezadovoljno i razočarano što se ovakvo nešto dogodilo", rekao je predstavnik sveučilišta Peter Coaldrake, a Stewart je novinarima objasnio da je želio javno iskazati svoje pravo na slobodu govora. "Video je, naravno, šala", objasnio je, dodavši da je pušio duhan, a ne marihuanu. (hina/metro-portal)

13.09.2010. 14:56:55
http://metro-portal.hr/kuran-i-bibliju-koristio-kao-papir-za-cigarete/47870/