Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2008. 23:18:10

Kukavički premlatili petoricu Metkovaca

Divljaci iz dana u dan teroriziraju građane Zagreba

Vandali koji se kite imenom ‘BBB’ svojim divljačkim postupcima bacaju ljagu na korektne navijače
Vandali koji se kite imenom ‘BBB’ svojim divljačkim postupcima bacaju ljagu na korektne navijače (Elvir Tabaković/CROPIX)

Čak šesnaest šavova na licu i glavi morali su metkovskom studentu sašiti liječnici nakon najnovijeg brutalnog napada petnaestak BBB-ovaca na pet prijatelja iz Metkovića ispred kafića ‘Roko’ kraj Studentskog doma Stjepana Radića u Zagrebu, u nedjelju u tri sata ujutro. Policijska uprava zagrebačka nije izvijestila o tom događaju, premda je praksa da na jutarnjim tiskovnim konferencijama u Matičinoj ulici novinare informira i o puno manjim incidentima.

U divljačkom iživljavanju zagrebačkih huligana, nakon utakmice Varteksa i Dinama, nije puno bolje prošlo ni njegovo društvo - prema riječima svjedokinje (podaci u redakciji), pet prijatelja ima ukupno 13 polomljenih rebara. Kao da im nije bilo dovoljno to što su brojčano nadmoćniji, huligani su se naoružali i remenjem namotanim na ruku tako da su kopčom rezali kožu s lica svojih žrtava, a nisu propustili ni neizbježno cipelarenje. Četiri djevojke u njihovu društvu su, na sreću, bile pošteđene. Vjerojatno samo zato jer su išle ‘u Roka po jakete’. Jedini grijeh premlaćenih studenata je što su na provokativan upit huligana odgovorili ‘čudnim’ zavlačenjem u govoru.

Uče purgerskiIvan Bota misli da svatko treba biti ponosan na to što je i odakle dolazi. Stoga se ne slaže s politikom nekih svojih kolega koji su počeli - vježbati ‘purgerski’. Naime, studenti iz Dalmacije sve češće ostaju u sobama kako svojim govorom i lokalizmima ne bi ‘izazivali’ huligane s jezično čistunskim sklonostima. 

Tako, naime, očigledno misle 15-orica huligana s Dinamovim kapama i šalovima, koji su bili u, prema riječima svjedokinje, klasičnoj sačekuši.

- Sve se dogodilo u trenu. Zapitali su ‘Znate li, momci, u čijem ste gradu?’ i odmah potom počeli su tući. Moje su prijatelje ti nasilnici tukli remenjem, šakama i nogama. Mislim da je najstariji, a taj je tukao remenom, imao najviše 20 godina. Kad je došla policija, a stigli su vrlo brzo, prvo su nas djevojke upitali ‘Cure, zašto vi niste pomogle svojim dečkima?’. Kao da je sve skupa neka šala. A mojim su prijateljima poručili da se ubuduće paze. Grozno je bilo - kaže svjedokinja, dodajući da su svi morali lagati da su dobro svojim sve zabrinutijim roditeljima.

 - To je bila klasična sačekuša! Inače, nemojte misliti da mi studenti iz Dalmacije ne volimo Zagreb i Zagrepčane. Štoviše, kada sam tu došao studirati, u snalaženju su mi najviše pomogli zagrebački prijatelji - dodaje Ivan Bota, koji je suživot Zagrepčana i Dalmatinaca gorljivo zagovarao u jednoj od emisija ‘Latinice’.

Glavna žrtva posljednjeg napada, inače odličan student, ne želi više stanovati u studentskom domu na Savi. (sutra.hr)

03.04.2008. 23:18:10
http://metro-portal.hr/kukavicki-premlatili-petoricu-metkovaca/5378/