Metro-portal.hr

objavljeno 21.11.2009. 08:45:04
igre i igrice

Kućnim poslovima do više seksa

Kvaliteta seksualnog života dobrim dijelom ovisi i o volji partnera za suradnjom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Novo istraživanje pokazuje da je obavljanje kućanskih poslova u direktnoj vezi s bogatstvom seksualnog života. Naime, partneri koji međusobno surađuju i pomažu jedno drugome u kuhanju, pranju suđa, čišćenju, peglanju i sličnim poslovima češće vode ljubav.

Prema rezultatima istraživanja, postoji jasna veza između količine vremena provedenog radeći po kući i vremena koje partneri iskoriste za seks. Parovi s više energije i smisla za zabavu organiziraju vrijeme kako bi imali dovoljno mogućnosti za bavljenje aktivnostima koje vole.

Naime, podjela kućanskih poslova, osim što rasterećuje ženskog partnera kod ljepšeg spola izaziva jaku želju za nagrađivanjem partnera seksom. U prosjeku muškarci na kućanske poslove potroše dva sata tjedno, a žene osam puta više, pa ne čudi zaključak da bolja ravnoteža dovodi do seksa.

U istraživanju je sudjelovalo preko 6 tisuća bračnih parova, a podaci pokazuju da parovi koji zajedno rade kućne poslove u prosjeku vode ljubav gotovo 83 puta godišnje, ili blizu dva puta tjedno, što je dosta iznad uobičajenog prosjeka.

21.11.2009. 08:45:04
http://metro-portal.hr/kucnim-poslovima-do-vise-seksa/26947/