Metro-portal.hr

objavljeno 06.04.2014. 17:23:44
HMM ...

Krvavi Mjesec označava dolazak Apokalipse?

U Knjizi o Joelu u Starom zavjetu spominju se crveni diskovi koji se pojavljuju tijekom pomrčine Mjeseca

Krvavi Mjesec najavljuje Apokalipsu?
Krvavi Mjesec najavljuje Apokalipsu? (Screenshot YouTube)

Krvavi Mjesec rijedak je astronomski fenomen koji nas čeka 15. travnja, a na našu žalost, bit će vidljiv samo u Sjevernoj Americi. No, ovaj fenomen početak je vrlo čudnog niza događaja u kojima će u samo dvije godine biti četiri potpune pomrčine Mjeseca - sljedeća je u listopadu ove godine, a u travnju i svibnju 2015. još dvije.

Mjesec će tijekom ove pomrčine biti tamniji nego inače, a preko Mjeseca će se kretati sjena koja će ga obojati u crvenkasto-smeđu boju, po čemu je ovaj fenomen i dobio ime krvavi Mjesec. 

Zanimljivo je da će i tijekom pomrčine kraj Mjeseca biti vidljiv jarkocrveni Mars, koji će u tom trenutku biti više nego dvostruko bliže Zemlji nego inače

Naravno, ovakav slijed događaja odmah je inspirirao teorije zavjere, pa se pojavila i knjiga Johna Hageeea Četiri krvava Mjeseca - nešto će se promijeniti u kojoj se tvrdi da će se početi ispunjavati biblijsko proročanstvo o Apokalipsi.

Naime, u Starom zavjetu spominju se crveni diskovi koji se pojavljuju tijekom pomrčine Mjeseca, i to u knjizi o Joelu:

"Sunce će se prometnut' u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan, velik i strašan (Joel, 3:4)"

Radi li se samo o rijetkom astronomskom fenomenu ili će nam se stvarno dogoditi Apokalipsa, morat ćemo pričekati još par dana ...

06.04.2014. 17:23:44
http://metro-portal.hr/krvavi-mjesec-oznacava-dolazak-apokalipse/84245/