Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 16:11:24
SUĐENJE PUKANIĆ

Krunski svjedok patološki lažljivac, kriminalac i ovisnik o heroinu?

Suđenje za ubojstvo suvlasnika tjednika "Nacional" danas je nastavljeno svjedočenjem krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića

(Cropix)
Marjanović svjedoči iza zatvorenih vrata, a danas je odgovarao na pitanja USKOK-ovog tužitelja Slobodana Šašića te odvjetnika optuženih Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija i Željka Milovanovića.

Na idućem ročištu, u ponedjeljak 17. svibnja, pitanja će postavljati obrana Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića, ali i optuženici osobno.

Neki od njih od početka suđenja prigovaraju zbog Marjanovićeva svjedočenja tvrdeći da je krunski svjedok nevjerodostojan, a čak su i neki od ispitanih svjedoka Marjanovića opisali kao "patološkog lažljivca, kriminalca i ovisnika o heroinu".

Za USKOK je, s druge strane, njegov iskaz jedan je od najjačih dokaza kojima su potkrijepili optužnicu protiv Pukanićevih egzekutora, budući je Marjanović sudjelovao u pripremi ubojstva, ali se naknadno nagodio s USKOK-om i odlučio svjedočiti.

Kako je njegovo svjedočenje tajno nisu se mogla doznati pitanja koja su mu postavljali tužitelji i obrana. Poznato je tek da je u svom jučerašnjem slobodnom iskazu ponovio ranije tvrdnje da su se zbog ubojstva Pukanića, ali i još dvije osobe u Zagrebu, udružili bratići Matanić, Mafalani, Milovanović, Gudurić i Đurović, koji je navodno bio veza sa Sretenom Jocićem.

Tužiteljstvo tvrdi da je Jocić, poznat i pod nadimkom Joca Amsterdam za atentat platio 1,5 milijuna eura. Zbog toga mu se zajedno s Milovanovićem i Milenkom Kuzmanovićem za isti zločin sudi u Beogradu. (hina/metro-portal)

11.05.2010. 16:11:24
http://metro-portal.hr/krunski-svjedok-patoloski-lazljivac-kriminalac-i-ovisnik-o-heroinu/39769/