Metro-portal.hr

objavljeno 17.12.2009. 20:23:12
SPORNI TRG

Krug za trg opet prosvjedovao

Prosvjednici su se okupili na Trgu maršala Tita, kako kažu, u spomen na ljude koje je Tito ubio

(Goran Mehkek/Cropix )

Oko sto pedeset članova Građanske inicijative "Krug za trg" mirno je večeras s upaljenim lampašima prosvjedovalo uz tramvajsku prugu na Trgu maršala Tita ponovno tražeći da se tom trgu vrati ime Kazališni trg.

Riječ je o nastavku prosvjeda od 10. prosinca, a večeras su se okupili, rekli su, "u spomen na ljude koje je Tito ubio". Prosvjednici su mirno stajali jedan pored drugoga držeći upaljene lampaše, koje su nakon prosvjeda odložili na tlo.

Koordinatorica Koordinacijskog odbora Kruga za trg Maja Runje izjavila je da je ovo jedan od njihovih manjih skupova, ovaj put "u sjećanje, u spomen na žrtve koje je Tito poslao u smrt".

"Zalažemo se da se ovom trgu vrati ime Kazališni trg i to zato jer je Tito uvreda za brojne žrtve koje su stradale na strašan način, za njihove obitelji koje trpe i koje ne mogu okončati svoje žalovanje. Osim toga, smatramo da je Tito zapreka demokratskom razvitku države Hrvatske", istaknula je Runje. Najavila da će se veliki skup za povratak imena Kazališni trg Trgu maršala Tita održati na proljeće. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 20:23:12
http://metro-portal.hr/krug-za-trg-opet-prosvjedovao/28816/