Metro-portal.hr

objavljeno 23.10.2010. 12:23:19
BIZARAN KRAJ

Krokodil skrivio avionsku nesreću

Za avionsku nesreću koja se nedavno dogodila u Kongu i u kojoj je poginulo 20 ljudi kriv je krokodil koji je šetao po kabini i izazvao paniku među putnicima

Krokodila je švercao jedan od putnika
Krokodila je švercao jedan od putnika (Shutterstock)

Avionsku nesreću koja se u kolovozu ove godine dogodila u Demokratskoj Republici Kongo, u kojoj je poginulo 20 osoba, izazvao je krokodil, utvrdila je službena istraga. Gmaz je, naime, bio u avionu i izazvao paniku među putnicima, uslijed čega se letjelica srušila na jednu kuću.

Istraga je utvrdila da je uzrok pada zrakoplova, koji je letio na relaciji od glavnog grada Kinshase do Bandundua, bila panika koju je u letjelici izazvao krokodil.

Naime, jedan od putnika u svojoj putnoj torbi pokušao je prokrijumčariti reptila kako bi ga prodao na crnom tržištu. Krokodil se, međutim, tokom leta nekako izmigoljio iz torbe i krenuo u šetnju avionom. Kad su ga putnici ugledali, počeli su paničariti, te bježati sa svojih sjedišta. Svi su krenuli ka pilotskoj kabini, poremetivši ravnotežu malog aviona, koji se zatim srušio na kuću. Srećom, u kući u trenutku nesreće nije bilo nikoga. U avionu su, međutim, poginuli pilot i vlasnik letelice Dennis Philmuth i njegov kopilot, 39-godišnji Chris Wilson, kao i 18 putnika.

Nesreću aviona preživio je samo jedan putnik, koji je istražiteljima ispričao što se događalo u kabini i tako pomogao riješiti slučaj.

23.10.2010. 12:23:19
http://metro-portal.hr/krokodil-skrivio-avionsku-nesrecu/50173/