Metro-portal.hr

objavljeno 10.03.2011. 16:18:46
NOVI UGOVOR

Kristan ostaje u Medveščaku: Želim osvojiti EBEL ligu

Odličan golman u dresu Medveščaka potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa zagrebačkim klubom

Robert Kristan
Robert Kristan (Wikipedia)

Slovenac Robert Kristan, koji u EBEL ligi ima postotak obrana od 92,3 posto, potpisao je novi ugovor s Medveščakom, prenosi Hina. 

"Bilo je nekih ponuda, ali nisam puno razmišljao - u Zagrebu mi je odlično, navijači su sjajni, a Medveščak mi je puno toga dao, i s njime želim osvojiti ligu", rekao je najbolji igrač Medveščaka na konferenciji za novinare na kojoj je obznanio da je potpisao novi dvogodišnji ugovor s klubom u kojem je miljenik navijača.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom budući da je klub ulaskom u play off, gdje je u prvom kolu ispao od vodećeg KAC-a iz Klagenfurta, ostvario sportski cilj. Posebno je istaknuo uspješno odrađen projekt Arene Zagreb koji je u četiri utakmice privukao preko 60.000 gledatelja, kao i "winter classic" utakmicu na otvorenom na Šalati. "Također se mora naglasiti kako je Medveščak već drugu sezonu za redom uvjerljivo najgledanija momčad u ligi", rekao je Gojanović koji je posebno ponosan zbog suradnje s UNICEF-om i sudjelovanja u akciji "Stop nasilju među djecom".

Gojanović: Priznajemo pogreške

Gojanović je priznao da je bilo i kriznih trenutaka u sezoni koja je u jednom trenutku zbog učestalih poraza mogla doći u pitanje, ali je spašena promjenom trenera. "Bilo je grešaka, uvidjeli smo ih i priznajemo ih", rekao je.

Govoreći o planovima za iduću sezonu, Gojanović je rekao kako želi igrače kojima će igranje za momčad i navijače biti ispred samog novca. Također je najavio i "dužu klupu" na kojoj bi na početku iduće seozne trebalo biti najmanje 27 igrača.

Odgovarajući na pitanje o kriteriju suđenja, kojim je, po ocjeni javnosti, Medveščak (kao i ostali neaustrijski klubovi) u više navrata bio oštećen, Gojanović je rekao kako će klub na sastanku čelništva EBEL lige ići s određenom prezentacijom kojoj će cilj biti kvalitetnije suđenje i transparentije biranje sudaca.

I trener momčadi Doug Bradley izrazio je nezadovoljstvo sudačkim kriterijem zauzevši se za odlučnije kažnjavanje startova koji dovode do ozljeda, budući da je zbog takvih prekršaja Medveščak tijekom sezone imao čak četvoricu ozlijeđenih igrača. Bradley je također ocijenio sezonu uspješnom zbog ulaska u doigravanje, ali je malo razočaran što klub nije uspio proći i dalje od prvog kola play offa.

Kapetan momčadi Alan Letang istaknuo je da su igrači i vodstvo kluba u samo dvije godine sudjelovanja u EBEL ligi uspjeli postići zavidan, kako sportski, tako i organizacijski uspjeh. "Izuzetno mi je drago da sam dio toga", rekao je.

10.03.2011. 16:18:46
http://metro-portal.hr/kristan-ostaje-u-medvescaku-zelim-osvojiti-ebel-ligu/56328/