Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2015. 19:04:00
TRIBINA

Krešimir Mišak - Crtice iz alternativne povijesti

U četvrtak, 29. siječnja 2015. u 19 sati, u KIC-u će se održati prva tribina iz ciklusa Preko ruba znanosti koji će voditi Krešimir Mišak

Mišak u KIC-u
Mišak u KIC-u (KIC)

Krešimir Mišak, dugogodišnji autor i voditelj jedne od najpopularnijih i najkontroverznijih znanstvenih emisija na HRT-u Na rubu znanosti u KIC-u će voditi ciklus tribina o rubnim temama i neobičnim fenomenima iz područja paranormalnog, alternativne povijesti i znanosti.

Prve su na redu Crtice iz alternativne povijesti koje rezimiraju nastojanja različitih autora koji su u posljednjih pola stoljeća pokušali odgonetnuti neke od najvećih zagonetki minulih doba
poput porijekla Mjeseca, prešućenih kataklizmi, kozmičkih ratova itd.

Neki su pritom bili motivirani željom za boljim razumijevanjem sadašnjosti, dok su drugi krenuli tragom tzv. „anomaličnih" znanja koja odudaraju od suvremenih općeprihvaćenih paradigma o prošlosti ljudi i zbivanja na Zemlji. 

Tako je u knjizi Zemljovidi drevnih kraljeva mora prof. Hapgood krenuo tragom starih zemljovida koji prikazuju dijelove Zemlje navodno nepoznate onovremenicima. 

Kataklizma! Zadivljujući dokaz velike katastrofe 9500. pr. Kr. D.S. Allana i J.B. Delaira 
pak detaljno secira tragove o kataklizmičkim događajima kojima je svijet bio izložen, i čijim tragovima i danas obiluje.

Joseph Farrell u knjizi Geni, divovi, čudovišta i ljudi daje svoj prilog analizi paleokontakata i pita se koliko su vanjski utjecaji djelovali (ili djeluju do danas) na razvoj ljudskog društva kakvog danas poznajemo.

Knjiga Who Built the Moon? C. Knighta i A. Butlera bavi se pitanjem kriju li „anomalije" vezane uz Mjesec indicije da je Mjesec umjetno tijelo smješteno u orbiti Zemlje.

O ovim i još brojnim zanimljivim teorijama i fenomenima saznajte više ovaj četvrtak u KIC-u.

26.01.2015. 19:04:00
http://metro-portal.hr/kresimir-misak-crtice-iz-alternativne-povijesti/89795/