Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2008. 23:23:53
Novi golubovac

Krešić: Gotovina nam je iz Haaga poručio da budemo uz Koradu

Korade je pokopan bez vojnih počasti
Korade je pokopan bez vojnih počasti (Marin Tironi/CROPIX)

Na groblju u Petrovoj Gori u neposrednoj blizini svojih triju žrtava, Franje Kosa, Cilike Hudić i njenog unuka Gorana koje je likvidirao u sumanutom pohodu prije nešto više od tjedan dana, jučer je bez vojnih počasti pokopan general Ivan Korade.

Posljednjem ispraćaju Ivana Korade uz članove obitelji prisustvovalo je dvjestotinjak mještana, među kojima desetak pripadnika Hrvatskog generalskog zbora predvođenih predsjednikom Marinkom Krešićem, suborci i prijatelji, te bivši savjetnik predsjednika RH Slobodan Lang, Ljubomir Česić Rojs, hrvatski političar i umirovljeni general,  Željko Sačić, bivši zapovjednik Specijalne policije, odvjetnik Željko Olujić i general Ivan Bobetko.

- Mi koji smo te poznavali, družili se s tobom i ratovali u Domovinskome ratu, pitamo - zašto, Ivane? Zašto, hrvatski generale? Što se to dogodilo da ti se slomi srce, da te obuzme tuga, da te obuzme tama. Tebe, koji si u Domovinskome ratu izrastao u istinskoga heroja, prošao najteža ratišta, doživio teško ranjavanje i prvi na kninskoj tvrđavi razvio hrvatsku zastavu - rekao je tajnik Hrvatskoga generalskog zbora brigadir Zdravko Vladanović.

Ističući kako su posljednji dani bili tužni i teški za Hrvatsku, ali i za Hrvatski generalski zbor, Marinko Krešić je  izrazio žaljenje zbog žrtava.

- Želimo poručiti: hrvatski su branitelji definitivno poniženi i napušteni. I da se ubuduće ne bi događale slične stvari, za branitelje se treba malo bolje pobrinuti, ne privilegijama i novcem, nego moralnom potporom - kazao je Krešić koji je  s pripadnicima Generalskog zbora obišao i grobove Koradinih žrtava. - Ante Gotovina nam je iz Haaga poručio da dođemo i budemo uz Ivana Koradu - kazao je Marinko Krešić.    (EPEHA)

08.04.2008. 23:23:53
http://metro-portal.hr/kresic-gotovina-nam-je-iz-haaga-porucio-da-budemo-uz-koradu/5601/