Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2019. 12:44:00
PRIKLJUČITE SE!

Kreće novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

U Filmskoj školi, koja traje dva i pol mjeseca, polaznici se upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže

Fimska škola za sve
Fimska škola za sve (Kinoklub Zagreb)

Novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb, tradicionalne početničke radionice scenarija, režije, snimanja i montaže, počinje u utorak, 12. veljače uvodnim predavanjem u kino dvorani Kinokluba Zagreb.

U Filmskoj školi, koja traje dva i pol mjeseca, polaznici se upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u skupine, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe.

Osnove režije i pisanja scenarija predaje im redateljica Lana Kosovac, snimanje i rasvjetu snimatelj Luka Matić, montažu mentorira montažerka Urša Vlahušić, dok ih snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Po položenom komisijskom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za buduće autorske filmove. Također, sve ostale napredne radionice KKZa besplatne su za sve članove!, poručuju iz KKZ-a.

Filmska škola stoji 800 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja su utorkom i četvrtkom u večernjim satima.

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Danas se izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj, s rekordnom brojkom od 111 kratkometražnih ostvarenja u 2015. godini.

Članovi Kinokluba Zagreb vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode, ističu iz Kinokluba.

26.01.2019. 12:44:00
http://metro-portal.hr/krece-novo-izdanje-filmske-skole-kinokluba-zagreb/116605/