Metro-portal.hr

objavljeno 08.09.2022. 10:00:00
BRAVO

Kreće 2. godina projekta 'ODABRALI TATE'

Kreće 2. godina projekta - 10 mjeseci i 30 besplatnih radionica i edukativnih aktivnosti za podršku roditeljima

Odabrale tate
Odabrale tate (Arhiva)

Nakon izuzetno uspješne prve godine projekta 'ODABRALI TATE', u petak 9. rujna počinje druga godina projekta koji provodi Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR). Ove godine uz veći broj partnera, suradnika, volontera i novih sadržaja projekt 'ODABRALI TATE - budućnost djece' traje od 01. rujna 2022. do 30. lipnja 2023.

Na dosadašnjim aktivnostima Udruge sudjelovali su mame, tate i članovi obitelji iz cijele Hrvatske. Nizom aktivnosti pružat će se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu i potakne ih se na veću uključenost i aktivnost u obiteljskom životu.

Prva radionica 'Stresovi i psihotraume djece uslijed razvoda braka' dipl. psihologa Bojana Klapčića i službeno predstavljanje projekta održat će se u petak 09. rujna 2022. od 17 do 19 sati u prostorijama MO Horvati, Srednjaci, Horvaćanska cesta 54.

Sljedećih 10 mjeseci u sklopu programa održat će se 30 radionica:

- 10 radionica psihosocijalne pomoći dipl. psihologa Bojana Klapčića

- 10 radionica grupne podrške dipl. sociologinje Ines Kovačić iz udruge Životna linja (partner u projektu)

- 10 radionica besplatne pravne pomoći odvjetnika Hrvoja Jukića

Voditeljica projekta je Melita Požgaj, a u projektu sudjelovat će i 40 volontera. Suradnici projekta s kojima će se organizirati dodatne aktivnosti su Daddy hood organization, Udruga RokOtok i Domagoj Jakopović Ribafish te inicijativa Čisteći medvjedići.

Organizirat će se dva izleta, obilježavanje Dana očeva s partnerima i volonterima te završna konferencija u obliku stručne tribine uz suradnju partnera, svih izvoditelja aktivnosti i volontera.

Ove godine projekt ima i međunarodne suradnike: DOOR (Društvo za otroke, očetovstvo in resnico) iz Ljubljane, Centar za ravnopravno roditelstvo "Decate pred se" iz Skopja te Centar ravnopravnog roditeljstva iz Novog Sada.

Rad HURR-a temelji se na 12-godišnjem iskustvu te na stručnim publikacijama koje potvrđuju važnost ravnopravnog roditeljstva za pravilan psihofizički razvoj svakog djeteta. Prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta svako dijete ima pravo na roditeljstvo koje promiče njegovu dobrobit i puni razvoj potencijala. Takvo roditeljstvo podrazumijeva podjednaku ulogu oba roditelja, i majke i oca, a naši očevi i ostali korisnici odabrali su ravnopravno roditeljstvo i bolju budućnost svoje djece.

Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama koje su besplatne!

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na:

Web - https://ravnopravno-roditeljstvo.com/

Facebook - https://www.facebook.com/Ravnopravno 

Projekt je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu njihovog Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.

Kontakti za podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail udruga.roditeljstvo@gmail.com.

08.09.2022. 10:00:00
http://metro-portal.hr/krece-2-godina-projekta-odabrali-tate/139176/